≫ 

Golovi nisu pali, krv jeste: Tuga Argentine i Brazila! Nekada majstori, danas batinaši

Na kraju oba tima idu na Mundijal

  • 6
Rafinja, Brazil Foto: AP/Tanjug

Nekada su Brazilci i Argentinci bili majstoriji fudbala, sve je prštalo od sjajnih poteza i golova, dok smo poslednjih nekoliko godina svedoci činjenice da ove dve selekcije samo gledaju da ne prime gol i da se žestoko izubijaju!

Takav je slučaj viđen u noći između utorka i srede, noći u kojoj su Argentinci dočekali Brazil i odigrali bez golova kvalifikacioni meč za odlazak na Mundijal. Golova nije bilo, ali jeste grube igre i čak 42 faula na obe strane praćena sa sedam žutih kartona.

Moglo je da bude i više da je sudija bilo malo koncentrisaniji, mada se postavlja pitanje gde je bio VAR u 33. minutu kada je Otamendi laktom udario Rafinju u lice i okrvario ga - a Brazil čak ni faul nije dobio.

Brazil je igrao bez povređenog Nejamra, dok je Lionel Mesi povređen igrao za Argentinu svih 90 minuta. Pitanje je kako će u parizu reagovati na ovu situaciju, ali je to Gaučosima donelo rezultat s obzirom na to da su u novembru obezbedili kartu za Katar. Imaju 29 bodova iz 13 utakmica, čak 12 više od Kolumbije i Perua koji su odigrali 14. A do kraja su ostala još četiri kola...

Vinisijus s jedne i Di Marija s druge strane bili su najviše raspoloženi za igru, mada je najbolju šansu za domaćina imao Rodrigo De Pol u 41. minutu. Međutim, njegov udarac odbranio je Alison.

Kao i Emilijano Martinez šut Mateusa Kunje u 72. minutu, a vredi dodati i da je pomenuti igrač u jednom trenutku pokušao da lobuje Martineza sa centra. Na kraju, rezultat koji će se brzo zaboraviti i činjenica da u šest poslednjih međusobnih duela nismo videli tri ili više golova.

Rezultati:

Utorak

Bolivija - Urugvaj 3:0

Venecuela – Peru 1:2

Sreda

Kolumbija – Paragvaj 0:0

Argentina - Brazil 0:0

Čile – Ekvador 0:2

(Estupinjan 9, Kaisedo 90+3)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Haos na ulicama Buenos Airesa; derbi Boka - River

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    17. novembar 2021 | 08:45

    Ma jok,nisu se dogovorili...

  • Дража

    17. novembar 2021 | 08:19

    Требао је овај Бразилац да омлати овог Отамендија кад га је подигао, да му не падне више на памет да игра фудбал...

  • Ors

    17. novembar 2021 | 10:03

    Ovaj put razvalicemo Brazil ako se sretnemo a Argentina mala maca za nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA