Optuženom srpskom agentu vraćena licenca, Belgijanci u šoku

Dejan Veljković, u teoriji, ponovo može da radi kao zvaničan zastupnik u transferima fudbalera

  • 0
Dejan Veljković Foto: Profimedia/AFP

Srpski fudbalski menadžer Dejan Veljković, protiv kojeg se u Belgiji vodi istraga za učestvovanje u nameštenju utakmica, u teoriji može opet slobodno da obavlja posao agenta jer mu je, kako pišu tamošnji mediji, vraćena licenca za rad.

"Belgijski fudbal je u šoku: Dejanu Veljkoviću je vraćena licenca za rad", glasi jedan od naslova u belgijskim medijima koji možda i najbolje opisuje raspoloženje među poslenicima "sedme sile", ali i u dobrom delu javnosti, zbog činjence da je srpski agent praktično "pomilovan". Istina, njega tek čeka konačna kazna, spekuliše se i o tome, a ona može biti i višegodišnja suspenzija iz posla kojim se bavio.

Veljkoviću je licenca vraćena na osnovu odluke Belgijskog suda, a na raniji zahtev našeg menadžera i njegovih zastupnika.

Fudbalski Savez Belgije je saopštio da se neće žaliti na odluku Suda.

Moćni srpski agent koji je sa saradnicima "vedrio i oblačio" belgijskim fudbalom poslednjih godina je pre izvesnog vremena podneo zahtev da mu se licenca obnovi, što je naišlo na potpunu nevericu u fudbalskim krugovima, jer se radi o čoveku koji je dokazano (preostaje još da se čuje zvanična presuda), bio umešan u nelegalne radnje. Sa etičke strane, navode Belgijanci, krajnje neverovatan i bezobziran potez srpskog agenta.

Ipak, sa novom licencom Veljković neće moći da planira na duže staze, u pitanju je samo privremeni papir koji će gotovo izvesno postati ništavan nakon presude.

Podsetimo, belgijsko tužilaštvo polako zatvara akciju "Čista ruka", koju je započeo 10. oktobra 2018. godine, kada je policija upala na više od 40 lokacija širom ove zemlje kako bi raskrinkala malverzacije u svetu fudbala.

Jedna od glavnih figura u grupi uhapšenih bio je upravo Veljković.

Prema poslednjim informacijama sa ovog slučaja, Veljković će u zamenu za otkrivanje "prljavog veša", dobiti kaznu od pet godina suspenzije, globu od 80.000 evra i oduzimanje celog nezakonito stečenog novca iz njegovih poslovanja kao agenta fudbalera, što bi iznosilo pravo bogatstvo - četiri miliona evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA