≫ 

Reprezentacije Gvineje i Čada pod nadzorom FIFA

Nadzor će trajati do 30. juna 2022. godine

  • 1
FIFA logo Foto: Tanjug/AP

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) imenovala je "komisije za normalizaciju" koji će nadgledati fudbalske saveze Gvineje i Čada i organizovati izbore u tim savezima.

Kako se navodi, stavljanje pod nadzor gvinejskog fudbala, koje će se okončati najkasnije do 30. juna 2022. godine, "proizašlo je iz nekoliko nepravilnosti u izbornoj proceduri Saveza"

FIFA je otkrila nepravilnosti i sukob interesa koji zauzimaju ključnu funkciju u izbornoj proceduri, ističe se.

Buduća komisija za normalizaciju, čije će članove FIFA i Afrička fudbalska konfederacija imenovati što pre, moraće da se bavi aktuelnim poslovima i nadgleda izbor budućeg Izvršnog komiteta Saveza.

Za fudbalski savez Čada, koji je FIFA suspendovala zbog mešanja vlasti u rad, a potom vratila sredinom oktobra, takođe je pitanje izbora novog Izvršnog komiteta.

Komisija za normalizaciju, čiji će mandat prestati najkasnije do 15. novembra 2022. godine, moraće da definiše odnose Fudbalskog saveza Čada sa Ministarstvom sporta te zemlje, koje je raspustilo Savez i zauzelo njegove prostorije početkom godine, pre nego što je vratilo konktrolu predsedniku Saveza Moktaru Mahamudu.

Video: Kako vreme leti: Pogledajte kako izgleda ćerka legendarnog fudbalera Alana Širera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Argos

    30. novembar 2021 | 09:29

    Pa dodjite pogledajte i FSS na celu sa Bjekovicem,Zecevicem i onim Surbatovicem ili kako se zove nebitan lik ali se gura svuda da krade neku paru zbog njih opet upropastimo fudbal a malo nas Stojkovic vratio i nikako nije zasluga ovih lopova nego Kokezina i Pantelica oni su doveli Stojkovica ovi ostali su zasluzni da su na silu usli u FSS i cekali priliku da namestaju ko u vreme Toleta najveca bruka smo opet nista necemo uraditi sa takvim sektasima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA