≫ 

Rangnik otkrio šta misli o Ronaldu, da li dovodi Halanda, kako planira da preoprodi Junajted...

Zvanično je počela era Nemca na Old Trafordu

  • 1
Ralf Rangnik Printskrin: Twitter.com/@utdreport

Ralf Rangnik je promovisan za novog menadžera Mančester junajteda, a na prvoj konferenciji za medije, koja je trajala pola sata, dotakao se očekivanja u narednom periodu, glavnih ciljeva na Old Trafordu, stilu igre koji će forsirati, Kristijanu Ronaldu, potencijalnim pojačanjima...

- Čelsi je me je kontaktirao u februaru prošle godine sa ponudom da radim četiri meseca bez ikakve mogućnosti produžetka saradnja. Mančester me je pozvao da budem tu šest i po meseci uz produžetak saradnje na dve godine u ulozi savetnika kluba. Da budem iskren, kada pozove klub kao što je Mančester junajted za ovakvu ulogu u timu, ne postoji mogućnost da odbiješ to - rekao je Rangnik i istakao šta će za njega biti glavni cilj.

- Glavni cilj za mene je samo da unesem više ravnoteže u tim. Juče smo primili dva gola i ako se pogleda ukupan broj primljenih golova, to je u proseku dva po utakmici. To je jednostavno previše. To nisu igre koje su vam potrebne svaki dan. U fudbalu je, za mene, to da minimiziram faktor slučajnosti - rekao je nemački stručnjak.

Upitan je i da li Junajted može da se uključi u borbu sa Sitijem, Čelsijem i Liverpulom, koji su odmakli na tabeli.

- Radi se o pobeđivanju u utakmicama i, na kraju krajeva, ja sam veoma ambiciozan. Želimo da napravimo što uspešniju sezonu. Sada moramo biti realni. Razlika između nas i prva tri tima je velika. Ali videćemo.

Ralf Rangnik Foto: Oli SCARFF/AFP/Profimedia

Novinare je interesovalo kako će izgledati nastavak saradnje posle šest meseci na klupi.

- Ljudi sa kojima sam razgovarao, bili su vrlo jasni da je to šestomesečna uloga. Nikada nismo pričali o tome šta će biti na leto. Videćemo. Ako me pitaju za mišljenje, možda bih dao istu preporuku koju sam dao u RB Lajpcigu dva puta, da je sa mnom bolje raditi na godinu dana.

Dotakao se i krize u Junajtedu posle odlaska Aleksa Fergusona.

- Nije neobično da je posle dugog i uspešnog perioda klubu potrebno da nađe novu stazu. Klub nije imao kontinuitet u dovođenju novih igrača i držanja onoga što je DNK kluba. Ubuduće, članovi uprave i ja ćemo imati isto mišljenje. Važno je da u menadžmentu nemate mnogo promena.

Kristijano Ronaldo je bio nezaobilazna tema, naročito što su mediji "iskopali" njegovu izjavu o Portugalcu pre pet godina, kada je rekao da je previše star.

Kristijano Ronaldo, FK Mančester junajted Foto: AP/Tanjug

- Vaš stil igre uvek morate da prilagodite tipu igrača koji imate. Gledajući Kristijana protiv Arsenala, u tom drugom poluvremenu, sa 36 godina... On je sjajan profesionalac, nisam video igrača njegovih godina koji je fizički tako spreman. I dalje je igrač koji lako pravi razliku. Stvar je u tome kako da razvijemo ceo tim, ne samo Kristijana. Igramo u najtakmičarskijoj ligi na svetu, potrebni su nam svi igrači. Ono što sam video od njega, on je voljan da to uradi, da se podredi timu - rekao je Rangnik.

Nemački trener naglašava da nije pričao sa upravom o novim pojačanjima.

- Nismo pričali o novim igračima. Sada je vreme da se detaljnije upoznate sa trenutnim sastavom, sastav definitivno nije premali. Ima dovoljno igrača. Možda će posle Božića doći vreme za razgovor o mogućim transferima u zimskom periodu. Po mom iskustvu, zima nije vreme za održive transfere. Biće teško zimi - rekao je Rangnik, a posebno se dotakao spekulacija da će imati veliki novčani bonus ukoliko dovede Halanda u Junajted.

- Ovo je glupost. U mom ugovoru nema takve klauzule. Nema smisla spekulisati o novim igračima. Znam kakav je on igrač, ali je u međuvremenu ceo svet shvatio koliko je igrač dobar. Ofanzive imamo ovde, imamo toliko vrhunskih igrača u ofanzivnom odeljenju da ne treba da pričamo ni o jednom drugom igraču.

Rangnik ističe da će ići korak po korak i da su konkurenti u prednosti jer imaju duži kontinuitet sa trenerima na klupi.

- Može se ići samo utakmicu po utakmicu, korak po korak. Morate biti sigurni da imate najveću šansu da pobedite u sledećoj utakmici, a zatim korak po korak. Neka igrači prate i prihvataju ideju koju mogu da im ponudim o tome kako želimo da igramo u budućnosti. Pep je u Sitiju tri godine, Jirgen pet, Tomas je došao tek u februaru, ali vremenski su malo ispred nas u načinu na koji žele da se razvijaju. Više sam nego zadovoljan igračima koje imamo ovde - jasan je Rangnik.

Video: Do sad neviđeni snimci: Slavlje posle Mitrovog gola iz prvog ugla i rasprava Vlahovića i Ronalda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maxvel

    3. decembar 2021 | 13:40

    Vrati Vidića i Ferdinanda u odbranu. I u ovim godinama su mnogo bolji od trenutnih igrača na toj poziciji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA