≫ 

Nezapamćeni skandal na Kupu Afrike: Sudija dva puta svirao kraj pre isteka vremena!?

Cirkus u režiji arbitra iz Zambije

  • 6
Đeni Sikazve Foto: Printscreen/Sport klub

Teško da ste i u najluđim snovima mogli da zamislite fudbalski scenario koji se ovog popodneva odigrao u Kamerunu na meču Kupa Afrike između Tunisa i Malija - 0:1.

Mali je slavio golom Ibrahime Konea u 48. minutu iz penala, ali je utakmicu definitivno obeležio glavni arbitar rodom iz Zambije Dženi Sikazve, koji se svojski pobrinuo da ga fudbalska javnost upamti.

Iako je imao uzbudljiv finiš, koji su obeležile VAR situacije, penali i isključenje, kulminacija je usledila u 90. minutu kada je Sikazve odlučio da svira kraj utakmice na opštu zgroženost stručnog štaba Tunisa.

Tačno 89.40 bilo je na satu kada je svirao kraj, a zanimljivo da je isto to učinio i u 86. ali je nastavio meč pod pritiskom sa klupe Tunisa.

Na kraju, pravi šou je usledio posle meča jer su čelnici Afričke fudbalske federacije hteli da se utakmica nastavi i odigra tri minuta nadoknade, s tim da 4. sudija zameni indisponiranog Sikazvea.

Međutim, Tunižani nisu pristali jer smatraju da po pravilima imaju pravo na novi meč od 90 minuta, jer ovaj nije završen u predviđenom vremenu.

Zato će konačnu odluku dati organizatori, a Mali je proglašen pobednikom od strane četvrtog sudije.

Cirkus.

Video: Stanković prvi put pričao o sukobu s Borjanom: Zvezda je iznad svega i iznad bilo koga!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA