≫ 

Zvezda ostaje bez oba desna beka na leto? "Gobeljiću i Gajiću nismo ponudili nove ugovore"

Mitar Mrkela govorio o pojačanjima i ugovorima koji će se produžavati i koji za sada nisu ponuđeni nekim igračima

  • 21
Marko Gobeljić, Milan Gajić, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela odgovarao je na pitanja novinara povodom okupljanja crveno-belih pred početak zimskih priprema.

Novinare je interesovala situacija oko transfera, pošto je gotovo izvesno da će novi desni bek crveno-belih postati Italijan Kristijano Pičini, a to je potvrdio i sam Mrkela.

- Ohija smo završili još prošlog leta, što se tiče Pičinija, na dobrom smo putu, danas su stigle dobre vesti jer je Valansija složila sa našom ponudom, verujem da ćemo ga uskoro imati na raspolaganju, mada se u fudbalu nikada ne zna dok se posao zvanično ne završi.

Na leto ugovori ističu Rodiću, Pankovu, Gajiću i Gobeljiću. Dvojica su već dobila ponudu na stolu, dok će dvojica morati da se dokažu u narednom periodu.

- Rodić ima ponudu na stolu, i dalje pričamo, nadam se da ćemo završiti posao i da će osatati. Pankov je dobio ponudu i blizu je da se taj ugovor nastavi. Što se tiče Gajića i Gobeljića, još nismo dali ponude za nove ugovoru i oni će u narednom periodu morati dodatno da se dokažu u nastavku sezone - rekao je Mrkela, koji je dodao i da će Srnić produžiti ugovor, što je Telegraf i najavljivao.

Srnić će produžiti ugovor. Mi smo doneli odluku da je potreban ekipi, on je Zvezdino dete, uvek je davao sve od sebe, uvek je igrao dobro, značajan je za svlačionicu i Zvezda želi da ga zadrži. Ostali su neki detalji koje ćemo uskoro rešiti.

Milan Rodić Milan Rodić; Foto: Marko Jovanović

Istakao je Mrkela da veruje u preokret u šampionskoj trci i da će Zvezda istopiti prednost Partizana.

- Kada imate pet bodova prednosti, uvek možete da kažete da onaj ko ima prednost ima više šanse da uzme titulu u odnosu na onoga ko ima pet bodova manje. Partizan je imao dobru polusezonu, nisu imali poraz, mislim da imamo jako dobar tim, da imamo bolji tim od Partizana.

- Partizan dolazi na Marakanu, taj derbi će biti veoma bitan, mi nismo kiksirali na velikim utakmicama, već na malim i jedini poraz smo imali protiv Radnika iz Surdulice.

Što se tiče zvaničnih ponuda za igrače Zvezde, Mrkela ističe da je trenutno na stolu samo ponuda Torina za Lazetića, ali da crveno-beli nisu zadovoljni, kao i da očekuje ponudu za Njegoša Petrovića, za koga postoje pregovori.

Marko Lazetić Foto: MN Press

- Imamo zvaničnu ponudu Torina, juče je stigla nova, mi nismo zadovoljni onim što Torino nudi. Za sada nema zvaničnih ponuda, izuzev te za Lazetića. Razgovara se oko Njegoša Petrovića, zvanična ponuda nije stigla, ali je blizu da dobijemo takvu ponudu.

O rastanku sa Degenekom kaže da je to bila lična želja štopera reprezentacije Australije, koji želi da ima minutažu i da se spremi za Svetsko prvenstvo u Kataru.

- Moram da kažem da je meni lično žao zbog odlaska Degeneka. Odluka je bila njegova, mogli smo da stopiramo to, ali zbog svega što je uradio za Zvezdu nismo. Razlozi su sportski, želi sigurnu minutažu, želi da se spremi za SP sa Australijom. Obeštećenje za Degeneka je 800.000 evra - rekao je Mrkela, koji se dotakao i mladih fudbalera na pripremama.

Miloš Degenek, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

- Mislim da imamo dosta takvih fudbalera u našoj omladinskoj školi koji mogu da budu značajni za igru Zvezde i koji će doneti mnogo Zvezdi. Verujem da će se neko od njih 7 dokazati.

Novinare je zanimalo kakva je situacija sa Dionijem i Bakajokom.

- Dioni i Bakajoko su igrači koji imaju ugovor sa Zvezdom, biće na pripremama. Bakajoko ima koronu, ali verujem da će se uključiti. Verujem da će proći dobre pripreme i da će dati doprinos Zvezdi.

Sportski direktor crveno-belih navodi da će Nikola Stanković biti na pripremama i da će tu biti procenjeno na kojoj poziciji bi mogao da igra.

- Nikola Stanković je poslednjih 6 meseci igrao u Grafičaru, igrao je kao zadnji vezni, ali je pokazao kvalitet i kao desni bek. Biće na pripremama, a u zavisnosti od onoga šta pokaže, videćemo.

Prokomentarisao je i izjavu Slavena Bilića, koji je rekao da je Dinamo Zagreb klasa iznad svih ostalih klubova na prostoru bivše SFRJ.

- Dinamo je dugo godina bio neko ko prednjači po kvalitetu na ovim prostorima, ali mislim da je Zvezda u poslednjih pet godina ostvarila bolje rezultate i od Dinama i u šampionatu i u Evropi - zaključio je Mrkela.

Video: Stanković o Degeneku, novom napadaču Ohiju, pojačanjima: Za 7-10 dana znaćemo na čemu smo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    12. januar 2022 | 17:39

    Imama viski star 18 godinaz GOBELJA KADA ODE otvaram i lesim se od srece

  • Cccc

    12. januar 2022 | 17:39

    Pogrešili ste u vezi sa Degenekom, sada grešite što nudite novi ugovor Pankovu, on je katastrofa od igrača. Na svakoj važnoj utakmici je kiksao...Degenek je za njega doktor fudbala.

  • Gg

    12. januar 2022 | 17:31

    Kakav gobeljic daleko bilo...on sve samo fudbaler nije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA