≫ 

Mitrović je nestvarna gol mašina: Fulam "spakovao" pet za poluvreme, Srbin ugrabio het-trik

U kakvoj formi se nalazi jedan od naših najboljih napadača

  • 17
Aleksander Mitrović FK Fulham Foto: Profimedia/Jed Leicester / Shutterstock Editorial

Neverovatno je kako ove sezone igra Aleksandar Mitrović! Srpski napadač je najzaslužniji što njegov Fulam bez ikakvih trzavica grabi ka Premijer ligi Engleske, a to je pokazao i danas na meču protiv Bristol sitija.

Naime, nije prošlo ni čitavo jedno poluvreme, a Mitar je već uspeo da stigne do het-trika. Pogodio je srpski napadač za izjednačenje svoje ekipe u 21. minutu posle vođstva gostiju i gola Semenja.

Posle novog vođstva Bristola i novog gola Semenja, Fulam je prvo uzvratio u 31. minutu preko Kebana na asistenciju našeg Aleksandra Mitrovića, a potom i pet minuta kasnije kada je mrežu zatresao Karvaljo.

A onda je na scenu stupio "Mitrogol" i sa dva gola u razmaku od pet minuta, tačnije u 41. i 45. minutu faktički rešio pitanje pobednika. Oba puta mu je asistent bio Tom Kerni.

Ono što je posebno impresivno jeste da je Mitar sa nova tri pogotka uspeo da premaši svoj rekord u Čempionšipu od pre dve sezone i to za samo 23 utakmice. To je tačno pola takmičarske godine u drugom po snazi rangu u Engleskoj.

Apsolutni rekord Čempionšipa glasi na 30 golova, što će reći da će ga Aleksandar Mitrović sasvim sigurno oboriti do kraja ove godine, ako bude izbegao povrede.

Ako se ništa drastično ne bude promenilo u drugom poluvremenu, Fulam će skočiti na prvo mesto na tabeli Čempionšipa ispred Bornmuta i Blekburna sa dva boda više i jednom utakmicom manje u odnosu na ljute rivale.

Video: Dušan Tadić poručuje Aleksandru Mitroviću: Ljut sam jer igra u Čempionšipu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PFCNesa

    15. januar 2022 | 18:14

    ja ne mogu da verijem da ima toliko ljubomornih ljudi, takvi koji negativno komentarisu Mitrovica ne podrzavaju ni u svojoj kuci nikoga. Alo ljudi to je nas covek, Srbin !!!!!!!

  • RanGo

    15. januar 2022 | 18:40

    Ma zabole Mitra za,komentare i kritike on daje golove i dobro zaradjuje a kome,se ne svidja ne,mira da ga gleda....ne bitno dal je iz partizana ili zvezde

  • vlada

    15. januar 2022 | 18:20

    Ali zato ce u Katar ceo svet da gleda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA