≫ 

Predsednik Sudijske komisije priznao da je bilo greške na meču Zvezda - Čuka i prozvao Sašu Ilića

On je istakao da se radi o tehničkoj greški zbog koje nije radio VAR tokom uvodnih 28 minuta susreta

  • 42
Dejan Filipović Foto: MN Press

Zimska pauza je gotova, Superliga Srbije se vratila, a prve mečeve je obeležio i određen broj kontroverzi sa VAR tehnologijom.

Ruku na srce, ovo je prvi put da se dešavaju problemi ovakvih razmera sa VAR sistemom, što nije bio slučaj dosad. Najveći broj kontroverzi je viđen na meču Zvezde i Čukaričkog, gde VAR nije radio prvih 28 minuta, a Zvezda je upravo povela u tom periodu.

I to su crveno-beli poveli posle jedne veoma sporne situacije, pa ostaje pitanje, da li je Pavkov načinio prekršaj pre nego što je napad nastavljen.

Zbog ovoga je i Partizan krenuo u svoju istragu, a povodom svega se oglasio i predsednik Sudijske komisije FSS-a, Dejan Filipović gostujući u Jutarnjem programu TV Prva.

- Istina je, VAR nije radio 28 minuta, čekamo još izveštaj našeg provajdera - rekao je Dejan Filipović, te je potom i nastavio.

- Na samo pet utakmica do sada nije radio, sve je bila tehnička greška. Prvi put se na meču Crvene zvezde i Čukaričkog desila takva greška u audio komunikaciji, ali nadamo se da će biti minimizovano u ostatku sezone - izjavio je prvi čovek Sudijske komisije FSS.

Kao opravdanje u ovoj situaciji, Filipović naglašava i to da su se slične stvari dešavale i u Nemačkoj, te da se nada da će i u Srbiji zavladati "sportska kultura" kakva je u ovoj zemlji, čime je indirektno prozvao i trenera Čukaričkog, Sašu Ilića zbog njegovih izjava posle meča.

- Radio je sve do pre pet minuta pred meča, odnosno radilo je sa prekidima. Obaveste se kapiteni da se igra bez VAR tehnologije... U Nemačkoj ligi je bio propust na meču Frajburg - Majnc i trener ekipe koja je primila gol, rekao je da se dešava - to je fudbal. Nadamo se da ćemo doći na taj nivo sportske kulture - zaključio je Filipović.

Podsetimo, Crvena zvezda je slavila protiv Čukaričkog sa 3:0, a golove su postigli Milan Pavkov, Ohi Omoižuanfo i Aleksandar Dragović, dok sporni detalj oko gola možete pogledati i u snimku ispod.

Video: Saša Ilić besneo i psovao sudije zbog gola Zvezde: Cela klupa skočila i tražila faul

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1992.

    14. februar 2022 | 10:08

    Dobro je da su reflektori radili, pa da vidimo ovu bruku!!! VAr u funkciji zvezdine ,, mašinerije"!

  • Miodrag

    14. februar 2022 | 10:48

    Da bi zvezdana bila prvak masinerija krece punom parom !!!! Sudije., delegati., var i sve ostalo

  • Lepi

    14. februar 2022 | 09:46

    Pa kako da se to Desi kada CZ igra???Mislim da je Dr.Terzic u pravu.Nesto na valja u FSS😄😁😆

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA