≫ 

Sudijski ekspert: "Da je radio VAR poništio bi gol Pavkova, igraču Čuke oprošten crveni karton"

Zdravko Jokić smatra da bi VAR sasvim sigurno poništio pogodak, ali ističe

  • 22

Video: Pavkov zakucao loptu u mrežu za prvi Zvezdin prolećni gol: Odlična povratna lopta Rodića

Mnogo bure izazvao je meč između Crvene zvezde i Čukaričkog na startu prolećnog dela Superlige, gde su crveno-beli slavili sa 3:0. Međutim, problematično je bilo prvo poluvreme, kada VAR nije radio prvih 28 minuta, što je priznao i predsednik Sudijske komisije FSS Dejan Filipović.

Upravo u tom periodu Zvezda je povela sa 1:0 golom Milana Pavkova. Da je VAR radio, gol bi sasvim sigurno bio poništen, jer mu je prethodio faul Pavkova nad jednim igračem Čukaričkog. Sudija Minaković to očigledno nije video, jer se na snimku vidi i da gleda u suprotnom pravcu.

Sudijski ekspert i komentator suđenja Zdravko Jokić, takođe smatra da je gol trebalo poništiti i da bi sasvim sigurno VAR poništio gol Pavkova za 1:0.

- Crni igrač pokušava da zaustavi Pavkova. Sudija je trebalo u tom momentu da dosudi prekršaj od crnog igrača, da bi u sledećem Pavkov njega sklonio sa svog puta i nastavio. Nije bilo obostrano povlačenje, već je prvo Drezgić, pa onda Pavkov njega sklonio i napravio prekršaj, iz kojeg se finalizovalo pogotkom. Shodno uputstvu za VAR, igrač koji je napravio prekršaj ne može da bude nagrađen i pogotkom - rekao je Jokić.

Zdravko Jokić Foto: Arena Sport

- Oni bi na taj način njega upozorili, ali nisu bili u mogućnosti. Ovo je bila toliko očigledna situacija, da imam utisak da Minaković prati igrače levo, gde je lopta, a ne gleda periferno druge igrače. Trebalo je da dosudi prekršaj. Ili prvi prekršaj, a ako je taj propustio, onda drugi. Zakazao je kompletan sudijski tim, neko od pomoćnih sudija je trebalo da mu da znak ili da ga pozove - rekao je Jokić.

Pored te greške, Minaković je napravio još nekoliko propusta na obe strane, kada nije kaznio neke oštre startove Srđana Mijailovića, kome je progledao kroz prste i nije dodelio crveni karton, a nije kaznio ni jedan izuzetno oštar start Rišaira Živkovića žutim kartonom. To je komentarisao i sam Jokić.

- Srđan Mijailović je zaslužio žuti karton za prekršaj nad Kangom. Sudija je doneo pogrešnu odluku da ga ne kazni za ovo žutim kartonom - rekao je Jokić za start Mijailovića koji je tada već imao žuti karton, a smatra da je istu kaznu zaslužio i Živković.

- Greška. Očigledan prekršaj za žuti karton - poručio je Jokić.

Suđenje Nenada Minakovića izazvalo je i revolt Saše Ilića na klupi Čukaričkog, a takođe je i Partizan razmatrao oglašavanje saopštenjem, ali do njega posle sastanka u Humskoj na kraju ipak nije došlo.

Podsetimo, Crvena zvezda danas, u sredu od 17 časova na Marakani igra meč protiv Radničkog iz Niša u osmini finala Kupa Srbije.

Video: Saša Ilić besneo i psovao sudije zbog gola Zvezde: Cela klupa skočila i tražila faul

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Var opajdari DAR

    16. februar 2022 | 09:20

    Uvjek ista prica.Prvo se pokrade protivnik u korist opajdare i onda ko fol prizna se greska.Koje su sankcije.Zasto se ne oduzmu bodovi ? gdje je var , sta je sa sudijama..hajte ne budalite .nije narod bolestan da ne vidi kako se krade u korist ocajnoga tima koji zivi od sudijskih pljacki...znalo se da je opajdari VAR bozji dar...sad pogledajte kako ce se partizan OKLIZNUTI uz popmoc sudija , pa ce opet neki strucnja da zakljuci..sudija je pogrijesio ..jadna majko zalosti koju je opajdara proizvela..gasi svjetlo

  • VRS

    16. februar 2022 | 09:15

    Šta reći, miljenici je dovoljno i pola sata bez VARA da bude u povlašćenom položaju.

  • Hogar

    16. februar 2022 | 09:17

    Zamislite kada je ekser sa Arene morao da prizna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA