≫ 

Zvezda lako preko Kolubare do prvog mesta, crveno-beli pobegli Partizanu na vrhu Superlige

Rutinska pobeda Crvene zvezde za osamostaljivanje, ali će Partizan za 24 sata imati priliku da se ponovo izjednači

  • 29
FK Crvena zvezda, FK Kolubara Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Kolubaru sa 3:0 na Marakani, te su na taj način uspeli da obiđu Partizan i osamostale se na vrhu Superlige, jer sada imaju tri boda više od crno-belih, ali i meč više od komšijske ekipe. Golove za Zvezdu u meču sa "Rudarima" iz Lazarevca postigli su El Fardu Ben, Milan Rodić i Ohi Omoijuanfo.

Crvena zvezda je ušla u meč kao izraziti favoriti, pogotovo zbog činjenice da su u prvoj utakmici slavili sa 7:1, ali nije im lako bilo u ovoj utakmici, jer se Kolubara dosta poboljšala od njihovog prvog susreta, što se moglo i videti na Marakani.

Kolubara nije pretila na gol, nije uspevala da uputi konkretan udarac, ali su u odbrani bili na visini zadatka i propisno su mučili napadače crveno-belih, kojima je trebalo skoro pola sata igre da probiju taj "obruč" oko gola. Kada su jednom to uspeli, ostatak utakmice je bio puko "otaljavanje" posla.

Moglo je biti i dosta ubedljivije, ali ni sama Zvezda bez obzira na to kakvu je dominaciju imala tokom čitavih 90 minuta imala, nije uspevala da zapreti mladom Balši Popoviću, niti da iskoristi brojne prilike. Kao i protiv Kopenahena, nedostajala je završnica u velikoj meri.

Takođe, treba pomenuti i da je Stanković odlučio da šansu podari svojim omladincima, pa su se tako našli u sastavu tokom meča i Andrija Radulović, Andrej Đurić, Nikola Stanković... Kako god, velika pobeda Crvene zvezde kojom je uspela da se "odlepi" od Partizana na vrhu tabele Superlige, te je imperativ pobede sada na crno-belima koje očekuej duel sa Radnikom iz Surdulice u ponedeljak od 17 časova.

Zvezda je krenula silovito ka golu mladog Balše Popovića (21), ali im je trebalo dugo da uopšte dođu do udarca, makar to bio i udarac van okvira gola. Uvodni minuti su pokazali nadmoć Crvene zvezde, koja se ogledala samo u posedu, nekoliko puta su pokušali s levog boka da pronađu Ohija, ali im to nije išlo za rukom.

Nemanja Motika, mladi krilni fudbaler, dobio je priliku u prvoj postavi, i to na svoj rođendan, a upravo je on bio i prvi igrač koji je šutirao ka golu Popovića. Ubačena je naizgled bezazlena lopta u 16 metara, Ohi ju je promašio, ali je Motika bio na pravom mestu, primio je, namestio je na svoju levu nogu i šutirao "tik preko prečke".

Ovo je bio i nagoveštaj za buđenje Zvezde, već šest minuta kasnije je dosuđen korner ponovo za crveno-bele, odigrana je akcija za Krstičića, on je šutirao sa ivice šesanesterca ali je lopta otišla pored gola.

FK Crvena zvezda, FK Kolubara Foto: MN Press

Tek oko 23. minuta je uspela i Kolubara da zapreti, ali nisu uputili udarac u okvir gola, već su se samo približili golu Borjanu. Konačno, igrao se 29. minut, fudbaleri Zvezde su centrirali, Rodić je pokušao da odigra glavom u srce peterca, ali je taj pokšaj odbijen. Lopta se vratila do levog beka, on je pokušao da uputi volej udarac, ali je i to izblokirano i lopta je došla do usamljenog Bena na drugoj stativi, kome nije bilo teško da ubaci loptu u gol.

Nakon ovog gola, usledio je novi "prazan hod" od 15 minuta, sve do 45. minuta. Odigrala je Zvezda sjajnu akciju, lopta se iskobljelala do Rodića koji je ovoga puta uspeo da uhvati volej kako je želeo i na taj način da loptu pospremi u gol mladog Balše Popovića.

Drugo poluvreme je bilo dosta drugačije, Zvezda je stala na loptu, kružila je oko gola Kolubare, ali bez konkretnog udarca. Tek su s vremena na vreme crveno-beli zapretili, ali je to bilo daleko od opasnosti.

Konačno, igrao se 70. minut utakmice kada je Zvezda došla u pravu priliku, Ohi, koji je nešto ranije promašio čitav gol sa 11 metara, sada je uspeo da dođe u novu priliku, šutirao je jednom, Popović je to odbranio. Lopta se ponovo odbila ovom napadaču iz Norveške koji je tada uspeo da ugura i nju, ali i golmana Balšu Popovića u gol.

Posle ovog pogotka, Dejan Stanković je odlučio da na teren pošalje i dosta omladinaca, koji su dobili priliku da se pokažu pred domaćim navijačima.

Kako god, Zvezda je bila ubedljiva i pritisak je prebacila na crno-bele, kojima je pobegla na tri poena prednosti na tabeli Superlige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    20. mart 2022 | 19:09

    Подсећа ова на утакмицу са малим комшијом...ми нападамо, стварамо шансе, а они катанче, бију...једина разлика што нема индијанаца који пале столице, разуларена руља искомплексирана због доминације

  • Losmi

    20. mart 2022 | 20:59

    U najavi krece kukanje, sutra glodari igraju nereseno i Šamroje izlazi pred novinare kuka, stenje, place, proziva Zvezdu i FSS da bi sakrio svoju nesposobnost, ocekivani scenario...

  • King kong

    20. mart 2022 | 20:14

    Da je nastrani profesor u upravi već bi bilo neko saopštenje,ovako ćemo čekati sat,dva!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA