≫ 

Filip Kostić uništio Barsu: Dva gola i asistencija Srbina na "Nou Kampu" za prolaz Ajntrahta

Siguran je bio sa 11 metara, a zatim i postigao gol kroz noge Seržinja Desta

  • 10
Filip Kostić Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta savladali su Barselonu u revanš meču četvrtfinala Lige Evrope rezultatom 3:2 i plasirali su se u polufinale takmičlenja, a srpski reprezentativac Filip Kostić postigao je dva gola i upisao jednu asistenciju u trijumfu svoje ekipe.

Kostić je uradio nešto što niko nije još od 2009. godine - upisao je gol i asistenciju u jednom meču nokaut faze evropskog takmičenja na "Nou Kampu". To niko nije učinio još od Žuninja. Zanimljivo je da je pored ove utakmice Kostić aktuelne sezone upisao po gol i asistenciju samo još na meču protiv Bajerna, i to takođe na gostujućem terenu.

Prvi gol postigao je iz penala koji je skrivio Erik Garsija, koji je srušio Jespera Lindstroma u borbi za poziciju. Sudija je odmah pokazao na belu tačku, a siguran realizator bio je srpski fudbaler.

Kostić je poslao Ter Štegena u njegovu desnu stranu, dok je lopta završila u donjem levom uglu.

Taj pogodak je doneo radost velikom broju navijača nemačkog kluba, pošto je njih čak 30.000 stiglo u Barselonu.

Drugi svoj gol Kostić je postigao u 67. minutu i tako svojoj ekipi doneo prednost od 3:0. Sjajno je uputio udarac između nogu Seržinja Desta, i pogodio dalji ugao gola Ter-Štegena.

Između dva gola Kostić je upisao i jednu asistenciju prilikom pogotka Borea u 36. minutu.

Do kraja meča Barselona je uspela samo da ublaži poraz golom Serhija Busketsa u prvom minutu nadoknade vremena, kao i golom Memfisa Depaja u 100. minutu nadoknade, ali je to bilo i poslednje što je bilo koja ekipa učinila na "Nou Kampu", pošto je sudija odmah odsvirao kraj susreta.

Rival Ajntrahtu biće ekipa Vest Hema koja je u revanš meču porazila Lion rezultatom 3:0 Nakon 1:1 u Londonu, u Francuskoj je na terenu postojala samo jedna ekipa - ona koju vodi Dejvid Mojes.

Vest Hem Foto: Tanjug / AP

Londonsku ekipu u prednost je doveo Kreg Doson u 38. minutu, a samo šest minuta kasnije Deklan Rajs je postigao i drugi gol za "čekićare".

Samo što su se vratili sa velikog odmora, fudbaleri Liona su primili i treći pogodak, pošto je Džerod Bouven postigao gol u trećem minutu nastavka meča i tako odveo svoju ekipu u polufinale na megdan Ajntrahtu.

Video: Filip Kostić posle pobede nad Azerbejdžanom: Znali smo da je Piksi lider!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bule80

    14. april 2022 | 22:31

    Bravo Fico. 👍💪

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    14. april 2022 | 22:56

    Продужили утакмици као гробарима кад јуре резултат

  • justice for targeted individuals

    14. april 2022 | 22:29

    tako ti je to kada fejsal mulić udje u tebe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA