≫ 

Grk bacio "Redse" u trans, Liverpul uzeo drugi trofej u sezoni posle penal drame na Vembliju!

Čelsi ponovo izgubio na jedanaesterce od ekipe Jirgena Klupa, ovaj put za pehar u najstarijem takmičenju na svetu - u 150. finalu FA Kupa

  • 0
fudbaleri liverpula Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Liverpula pobedili su Čelsi u novoj ovosezonskoj penal seriji za drugi trofej od četiri koliko je ostalo u opticaju za tim Jirgena Klopa. Osmi pehar namenjen osvajaču FA Kupa ide u vitrine "Enfilda" posle uzbudljive penal drame koja je iznedrila junaka u liku Grka Konstantinosa Cimikasa - čoveka koji je pogodio najbitniji udarac u novom ruletu dva tima.

fudbaleri liverpula Foto: Tanjug/Ap
fudbaleri liverpula Foto: Tanjug/Ap
mohamed salah Foto: Tanjug/Ap

Podsećamo, Liverpul je na identičan način slavio i u finalu Liga Kupa početkom marta, na istom mestu, takođe posle penal serije.

Čelsijev tragičar ovog puta, posle Kepinog kiksa tokom pomenutog Liga Kup finala, bio je Mejson Maunt koji je promašio jedanaesterac, a Simikas nakon toga matirao Mendija i doneo veliko slalje armiji Liverpulovih navijača na "Vembliju".

Osim Maunta, neprecizan kod Čelsija bio je i Aspilikueta još u drugoj seriji, pa su "Redsi" sve vreme, do psoslednje, pete serije, imali prednost, ali je nisu iskoristili pošto je Mane promašio sa "kreča" baš u petoj seriji i već tada propustio da donese slavlje.

Ziješ i Žota su potom bili vrlo sigurni sa 11 metara, da bi Maunt potom sebi prilepio etiketu tragičara utakmice...

Velika briga Liverpula uprkos pobedi je povreda najboljeg igrača Mohameda Salaha koji je izašao sa terena već u 33. minutu i "zaledio" svoje navijače koji sada "kao na iglama" čekaju vesti o težini povrede kudravog Egipćanina i nadaju se da će biti fit za finale Lige šampiona sa Realom 28. maja.

Penal serija

Alonso - 1:0

Milner - 1:1

Aspilikueta - stativa

Tijago - 1:2

Džejms - 2:2

Firmino - 2:3

Barkli - 3:3

Aleksander-Arnold - 3:4

Žoržinjo - 4:4

Mane - Mendi brani Maneu

Ziješ - 5:4

Žota - 5:5

Maunt - brani Alison

Cimikas - 5:6

 (Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA