Stolica o statusima Jojića i Markovića: "Prvo ću da pričam sa njima u četiri oka"

Trener Partizana nada se da će do pripremnog dela u Sloveniji imati na raspolaganju oformljen tim

  • 5

Trener Partizana Ilija Stolica obratio se medijima posle prve zvanične prozivke i početka priprema crno-belih za novu sezonu. Stolica je svestan da nema idealnu situaciju jer nema oformljen tim, a nada se da će do početka pripremnog dela u Sloveniji imati na raspolaganju kostur ekipe.

- Lepih pet minuta i pet minuta koje svaki trener očekuje, da započne rad. Kada čovek počinje u klubu koji je deo njega, kada je jedna posebna emocija, to je kao prvi zdižduk i onda sve nestaje kada počne utakmica. Tako je i sa trenerom, prvi početak, start i tome se najviše radujem.

Stolica ističe da niko ne može da ode ili dođe od igrača bez njegove saglasnosti.

- Ono što je definitivno od samog počeka meni bilo jako važno, te stvari nismo pominjali ni u jednom trenutku, naravno da mediji imaju potrebu za takvim vestima, bilo je mnogih pretpostavka i ono što je ideja jeste da nijedan igrač bez moje saglasnosti ne može da ostane, dođe, produži, vrati se, izuzetak je kada imamo svezane ruke kada neko ima klauzule koje ne možemo da odbranimo. Moja želja je da osvežimo neke stvari, da preokrenemo energiju, koja po završetku sezone nije posebno dobra. Ovo je proces koji će uzeti neko vreme, važno je da to uradimo što kraćem roku i što kvalitetnije moguće.

Kakva je situacija sa Danilom Pantićem i drugim igračima koji su imali problema sa povredama?

Danilo Pantić, FK Partizan Foto: FK Partizan

- To i jeste pored ove moje želje i ideje, koga želimo, na koji način, sa kojim pozicijama, jedan od najvažnijih kritetijuma je - zdravlje igrače. Dobio sam izveštaj lekarskog tima, to je bitan faktor koji je bitan za nekoga kome se produžavaju ili ne ugovori. Dača se vraća iz neugodne povrede, da ne nagađam, ali želja svih nas je da će to biti krajem avgusta i početkom septembra. U Partizanu je problem i aktutni, a posle i hronični stres, a to mnogi zanemaruju, moram da znam kada pričam sa igračima koliko je to uticalo. Ono što možemo da predupredimo, uradićemo sigurno.

Koliki je problem što neki igrači dolaze kasnije i što nećete imati oformljen tim odmah?

- Ključne stvari ste rekli, tako je. To je neminovnost i izazov koji stoji ispred mene. Svaki trener ima želju da izađe na teren i da zna na koga može da računa, prelazni rok je živa stvar, tu ne možemo sve da predvidimo. Ali razgovarao sam sa ljudima iz kluba da što pre završimo prelazni rok, jer je to osnova svega. Dolaziće igrači i do Slovenije želim da imamo što jasniju sliku i da uđemo u rad i da znamo osnovne konture tima i ostavimo neko mesto koje će biti za završnicu prelaznog roka gde nam nedostaje neki igrač.

Koliko ste igrača tražili upravi?

Ilija Stolica, FK Partizan, trening, pripreme Foto: MN Press

- Partizan je prošle sezone osvojio rekordan broj bodova, odradio je veliki posao, velika je žal da nije krunisano bar jednim trofejom. Imamo ekipu koja je pokazala da može velike stvari, među njima je baza. Kojim brojem, to je uslovljeno brojem odlazaka, u zavisnosti od igrača sa kojima se pregovara. Tačan broj ne mogu da kažem, ali vraćem se na to da bude u najkraćem mogućem roku.

Kakav je status Jojića?

- Voleo bih da individualno igračima ne pričam, dok ne popričam sa njima. Žao mi je što se njihovi statusi provlačili kroz medije, ne postoji igrač koji će ostati u klubu, a da nije u razgovoru sa mnom definisao. Status Jojićev, kao i status drugih igrača, mogu da kažem nakon što budem pričao sa njim u četiri oka.

miloš jojić Foto: MN Press

Koliko će mladi igrači dobijati šansu?

- Ono što jeste Partizan i suština Partizana, to je naša škola, taj odnos moramo da vratimo, da osnažimo i poboljšamo, to je dvosmerna ulica, postoji deo koji mora da se sprovede u praksu, već su momci priključeni, naročito na početku priprema, ali mlad igrač kada dođe do 22-23 godine, ne smatra se mladim, a oni su i dalje izrazito mladi, mlad je i čovek sa 30. Godine tu nemaju presudan faktor već ko je kvalitetan igrač.

Posebni razgovori sa mladima?

- Ne bih voleo da pričam sada o imenima, da individualno izdvajam imena, rekao sam momcima na našem prvom formalnom obraćanju, da ću sa svakim imati individualni razgovor, ali mladi igrači će imati istu pažnju, isto vreme i na njima će biti ista energija kao i na svima ostalima. Igrače treba da dovedete u optimalno stanje, ovaj dres nosi specifičnu težinu, on je često ogroman teret, suština je da ih zaštitimo, jer nisu oni ti koji to breme treba da nose, treba stariji igrači da ih zaštite, a sve njih treba da zaštiti stručni štab. To su momci koji imaju kvalitet, biće im usmerena pažnja i oni su ti koji će naći način.

Status Lazara Markovića?

Lazar Marković Foto: Marko Jovanović

- Vi kao mediji imate želju da znate o imenima. Sa svakim igračem ću lično pričati. Ono što je moje mišljenje i mišljenje struke, ko je taj ko treba da bude deo Partizana. Tim statusima njihovim ćemo znati do polaska u Sloveniju.

Video: Vazura: Partizan dovodi 3 stranca i 4 domaća igrača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • terza1.

    13. jun 2022 | 14:41

    Kako su Jojić i Marković igrali prolećni deo prvenstva, ni na klupi Teleoptika ne bi imali mesta.

  • Ozrk

    13. jun 2022 | 18:24

    Drma mu se stolica

  • RSK

    13. jun 2022 | 15:49

    Jojic najveći promašaj, a najbolje plaćen. Ako ostane znači SAMROK FLORA STANOJE vodi PARTIZAN.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA