≫ 

Ko čeka Partizan u grupnoj fazi Lige konferencija? Bolje rezultate Grobari nisu mogli ni da zamisle!

Dva bivša igrača crno-belih, Saša Ilić i Vladimir Ivić takođe mogu značajno da pomognu svom bivšem klubu

  • 18
FK Partizan - FK Hamrun, Liga konferencija Foto: Nikola Anđić

Fudbaleri Partizana pobedili su sa 4:1 malteški Hamrun u prvom meču plej-ofa Lige konferencija, što im je donelo sasvim dobru zalihu pred revanš na Malti, koji bi, ukoliko ne dođe do nekog istorijskog debakla, trebalo da bude rutinsko "odrađivanje posla" za plasman u grupnu fazu ovog takmičenja.

Crno-beli su pobedom nad Maltežanima doneli nove bodove srpskom fudbalu, a i sebe približili velikom novcu i dodatnom UEFA koeficijentu.

Partizan će 99 odsto biti u prvom šeširu, pošto ima koeficijent koji mu donosi privilegovano mesto, koji je izjednačen sa Makabijem iz Tel Aviva. Da bi i definitivno bio siguran u prvom šeširu, Partizanu je potreban bar jedan kiks favorita u kvalifikacijama za Ligu konferencija, ili da se u kvalifikacijama za Ligu Evrope ne desi iznenađenje kod nekih favorizovanih ekipa.

Sudeći prema prvim mečevima, Partizan je sve bliži prvom šeširu, ali i tome da na žrebu ima mnogo manje opasnih rivala nego što je to očekivano.

Kada su kvalifikacije za Ligu Evrope u pitanju, crno-belima je odgovarala pobeda Fenerbahčea u gostima protiv Austrije iz Beča, Olimpijakos sa Kipra protiv Apolona nosi "mršavih" 1:1, ali je u revanšu u Pireju veliki favorit, pa tu ne bi trebalo da bude iznenađenja i da oni upadnu u Ligu konferencije u prvi šešir.

Što se tiče kvalifikacija za Ligu konferencija, tu je mnogo ekipa koje pretenduju na prvi šešir imalo nepovoljan prvi rezultat. Bazel je izgubio od CSKA iz Sofije u Bugarskoj, gde je ekipa Saše Ilića slavila sa 1:0. Ukoliko bi i u revanšu obezbedio prolaz, Saša Ilić bi učinio veliku uslugu svom matičnom klubu, jer bi crno-belima osigurao prvi šešir, a ujedno i iz takmičenja izbacio opasnog rivala koji ima drugi najbolji koeficijent od svih ekipa u plej-ofu.

Saša Ilić Foto: MN Press

Poraze u prvom meču zabeležili su i Jang Bojs (izgubio od Anderlehta sa 1:0 kod kuće) i Slavija iz Praga (izgubila u Poljskoj sa 2:1 od Rakova), dok je Bašakšehir igrao 1:1 sa Antverpenom kod kuće.

Pobede su ostvarili samo Viljareal (4:2 protiv Hajduka iz Splita kod kuće), AZ Alkmar (4:0 protiv Žil Visentea) i Makabi Tel Aviv koji predvodi još jedan bivši igrač Partizana, Vladimir Ivić, koji je pobedio Nicu, koja ima slabiji koeficijent, pa je tako i potencijalni rival crno-belima u grupi, pa bi bilo odlično za Partizan ako bi ih Ivić izbacio.

Ispadanje više favorita koji konkurišu za prvi šešir, pomerilo bi i Vest Hem u prvi šešir, koji je u prvom meču slavio sa 3:1 protiv Viborga, pa tako jedan od najjačih potencijalnih rivala ne bi mogao da bude u grupi s Partizanom

Fiorentina, koja je jedan od najopasnijih rivala koje bi Partizan mogao da dobije na žrebu iz drugog šešira, neće imati lak zadatak u gostima protiv Tventea, pošto je u Firenci slavila sa 2:1.

Iz drugog šešira je potencijalni rival i Keln, koji je doživeo poraz na svom terenu od mađarskog MOL-a sa 2:1, što je rezultat koji takođe odgovara crno-belima.

Revanši mečeva plej-ofa Lige Evrope i Lige konferencija na programu su 25. avgusta i tada će se i definitivno znati čitav sastav grupa. Ali, trenutni rezultati prilično odgovaraju crno-belima.

Video: Zgodne Maltežanke grme s tribina stadiona Partizana u svakom smislu: Ovakve ultrase svi vole da vide

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    19. avgust 2022 | 08:36

    Gledam meč Zvezde i Haife kao finale lige šampiona da sam gledo !

  • Vapaj

    19. avgust 2022 | 09:38

    Partizan = uzas i smejurija Pa Haifa bi nam dala 5 komada

  • lule

    19. avgust 2022 | 08:20

    Velika pobeda,protiv velikog protivnika!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA