≫ 

Ekskluzivno! Partizan "zagrizao" za još jednog reprezentativca: Intenzivirani pregovori sa Traoreom!

Prvotimac Giresunspora - Hamidu Traore takođe je velika želja kluba iz Humske

  • 20
Hamidu Traore Foto: MICHAEL BRADLEY / AFP / Profimedia

Reprezentativac Malija i prvotimac turskog Giresunspora, za koji je prošle sezone igrao i Fuseni Dijabate kao pozajmljen igrač Trabzona – Hamidu Traore (25), velika želja je Partizana u smiraju letnjeg prelaznog roka, saznaje Telegraf!

Uz Gojka Cimirota, sa kojim su pregovori već odmakli, crno-beli su ozbiljno “zagrizli” i za vezistu turskog kluba, sa kojim se takođe intenzivno pregovara.

Svesni su u Humskoj da im je potrebna “sveža” krv u manevru i dok čekaju rasplet pregovora sa Gojkom Cimirotom, odgovor Olimpijakosa za Nikolu Čumića, odnosno da se “smisli” Adem Ljajić, uveliko su u priči i sa pomenutim Traoreom, koji je jedan od nosilaca igre Giresunspora i igrač koji bi u ovom momentu, po karakteristikama, odgovarao crno-belima.

Radi se o snažnom fudbaleru, koji se jednako dobro snalazi i kao defanzivni vezni, ali i nešto ofanzivnije, kao” osmica” ili čak i iza napadača po potrebi, a odlikuje ga snaga, narodski rečeno – razbijač je koji se sjajno kreće u oba smera.

Uz to i osećaj za prostor, pas igru, pojavljivanje iz drugog plana, ali iznad svega defanzivne karakteristike, čitanje igre, snaga “na lopti”, kvarenje igra protivnika...

U protekloj sezoni Traore i Dijabate odlično sarađivali u Giresunsporu i u Humskoj su verovatno to negde imali u “malom mozgu” kada su posegli sa angažovanjem momka iz Malija, jer se drugopomenuti u minulih nekoliko mečeva za Partizan pokazao kao značajno pojačanje, igrač koji pravi razliku i donosi veliku energiju celom timu.

Računaju crno-beli da su jednom nogom u grupnoj fazi Lige konferencija, posle ubedljive pobede nad malteškim Hamrunom (4:1) i da će osveženja u sastavu biti potrebna zbog velikog broja utakmica koje ih očekuju toom jeseni.

Početak na Maliju, pa stasavanje u Turskoj

Hamidu Traore Foto: Seskimphoto / Seskimphoto / Profimedia

Što se Traorea tiče, stasao je u ekipi sa Malija pod nazivom Klub Olimpik, gde je prošao mlađe selekcije, potom i postao prvotimac, a onda su ga zapazili Turci. Prvo Elazigspor, gde se zadržao dve sezone, potom je prešao Karabuk, zatim Adanu Demispor u kojoj je proveo tri sezone da bi mu od prošlog leta član je pomenutog Giresunspora, koji je sada voljan da ga proda Partizanu.

Dolazak Traorea u Humsku, uz projektovane Cimirota i Čumića u značajnoj meri bi doprineo kvalitetu Partizanovog tima, proširio opcije sa klupe i omogućio Gordanu Petriću rotacije kojima se ne bi gubio kvalitet.

Mete su određene, pregovori u toku i navijači, tradicionalno uvek nezadovoljni kvalitetom tima, svakako se mogu nadati lepim vestima.

Video: Petrić i Gomeš izneli svoje viđenje prvog meča protiv Hamruma: Treneru Partizana je sad lakše

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA