Arsenal ostaje lider Premijer lige: Tobdžije pucnjima "ugasile" Totenhem, Žesus nastavio golgetersku rapsodiju

Sjajan derbi na Emirejtsu

  • 0
FK Arsenal Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Arsenala slavili su u velikom gradskom derbiju u devetom kolu Premijer lige, pošto su na domaćem terenu savladali ekipu Totenhema, koju su u potpunosti dokrajčili posle neverovatnog drugog poluvremena - 3:1 (1:1).

To znači da će i nakon ovog kola na čelu tabele zasigurno stajati ime Tobdžija, čime je Artetin tim potvrdio da bi ove sezone zaista mogao da se umeša u borbu za najviše ciljeve. Igra pleni atraktivnošću, lopta se dosta lako kreće i ako sve ostane na ovom nivou, ne bi bilo čudno da Arsenal ostane u trci do samog kraja.

Sa druge strane, Totenhem je još jednom pokazao da u "većim" mečevima često ume da zaštuca, što je iskoristila i ekipa Arsenala, a ključan momenat bio je crveni karton koji je dobio Emerson Rojal u 62. minutu meča.

Što se tiče golova, prvi je pao koliko u 20. minutu i to posle dodavanja Bena Vajta za Toma Partija, i može se reći da je bio fenomenalan. Ipak, prednost Tobdžija je potrajala svega nekih 10 minuta, pošto je Hari Kejn sa bele tačke poravnao rezultat i postavio onakav kakav je bio na velikom odmoru.

Kako smo krenuli sa drugim delom, tako je Gabrijel Žesus nastavio svoju golgetersku seriju. Igrao se 49. minut kada je Brazilac spustio mrak na oči Pevcima, da bi u 67. minutu Martineli dodao Džaki da postavi konačan rezultat.

Video: Bojica Nikčević vratio Novi Pazar na pobednički put: Posle 2 kiksa ostvarili su pobedu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA