≫ 

Partizan silan u Zaplanjskoj: Crno-beli "demolirali" Voždovac sa četiri gola i odradili posao pred Keln

Sjajna partija Petrićeve čete pred novi meč sa nemačkim klubom u Ligi konferencija

  • 32
Voždovac - Partizan Foto: MN Press

U “vakumu” izmešu dva duela sa Kelnom, u Ligi konferencije, Partizan je za 45 minuta “oduvao” Voždovac sa stadiona “na krovu”, slavivši sa ubedljivih 4:0. Crno-beli su sva tri gola posto+igli do 30. minuta i to preko Rikarda Gomeša, koji se dva puta upisao u strelce i zaseo na čelo liste strelaca Superlige, Kvinsija Meniga, odnosno Nikole Terzića čiji pogotak je, ispostavilo se, stavio tačku na uspeh, iako su gosti iz Humske imali još nekoliko prilika da trijumf učine daleko ubedljivijim.

Na krilima velike pobede nad Kelnom, Partizanu je izlet na “krovu” bio više nego prijatan i poslužio je samo da potvrdi tezu da se crno-beli nalaze u izuzetnom trenutku, psihološkom, fizičkom, fudbalskom, motivacionom, da ni daleko bolje ekipe od Voždovca ne bi mogle da im pariraju.

Sve je bilo gotovo u nepunih 30 minuta igre, u kojima je tim Gordana Petrića igrao takmičarski, ali i lepo za oko, postigao tri gola i mogao bar još toliko da je bilo samo malo više koncentracije u završnici.

Iako su se pre nepuna tri dana “mačevali” sa fizički moćnim Nemcima i u Beograd stigli tek u petak u pet sati izjutra, crno-beli su na terenu delovali kao da su odmarali celu sedmicu. Sveže, moćno, brzo i, što je najvažnije, tačno i ubitačno po rivala, koji je na svom terenu spasavao i kožu i obraz.

Posle desetak minuta ispitivanja snaga i privikavanja na veštačku podlogu, Petrićev tim je prvi put načeo Voždovac i to posle akcije koju je pokrenuo Natho iz centralnog dela terena, nastavio Dijabate sjajnim driblingom i centaršutem, a okončao Rikardo Gomeš devetim golom u sezoni – 0:1.

Taj gol je, čini se, dao Partizanu još više na samopouzdanju, a Voždovcu “vezao noge”, pa je domaćin u minutama koji su usledili bio po rafalnom paljbom sa svih strana. Bitku na terenu je, poput najvećih stratega, vodio Bibars Natho, hraneći loptama saigrače na polovini “zmajeva” i dirigujući gotovo svakim napadom.

Ređale su se prilike Uroševića. Andradea, pa i samog Izraelca, koji je akcijom sa Menigom i udarcem pored gola nagovestio novu kapitulaciju Voždovca, Bio je to 24. minut, crno-beli su presingom oduzeli loptu domaćinu u opasnoj zoni, ona je došla do Natha, a potom u deliću sekunde i do Rikarda, jer je Izraelac već imao skicu poslednje trećine. Prijem napadača, potom i pogodak u sam ugao za ubedljivih 0:2.

Voždovac je već uveliko bio na kolenima, no, to nije bio kraj mukama, pošto je samo četiri minuta kasnije odbrana ponovo kapitulirala. Pokušavajući da panično izbiju loptu sa svoje polovine, defanzivci “zmajeva” su pogrešili, pas je presekao Kristijan Belić, odmah se potom uključio i Natho asistirajući ovoga puta Kvinsiju Menigu, iako su svi gledali na suprotnu stranu ka Dijabateu. Holanđanin je imao vrema i da se namesti, a potom pogodi dalji ugao – 0:3.

U preostalih 15 minuta prvog dela Partizan je mogao da postigne još bar dva gola i to takođe preko Meniga, ali i Dijabatea, pošto su oba krilna napadača bila u situacijama jedan na jedan sa golmanom, ali nisu uspeli da ga matiraju Krunića.

U smiraju prvog dela crno-beli su načinili i prvi kiks u savršenom poluvremenu i to tako što je Vujačić vratio nešto slabiju loptu ka golmanu Popoviću, što je osetio Burmaz i našao se u prilici da smanji prednost, međutim, luvar mreže gostiju je požrtvovano intervenisao i spasao viđen gol.

Nije Partizan u nastavku previše “pritiskao gas”, ali i u tim okolnostima je mogao da postigne bar tri ili četiri gola. Početak je bio pomalo spor, očekivano, jer je prednost bila ubedljiva, a onda akcija iz tri potreza-Andrade za Meniga koji probija čuvara na levom boku i kao na tacni poslužuje Rikarda, ali je napadač iz dobre pozicije promašio okvir gola. Još desetak minuta je Petrić držao startnu postavu na terenu, a onda je izvršio četvorostruku izmenu, promenivši ceo napad kako bi igrači zadržali svežinu za revanš sa Kelnom.

Terzić i Jović su zauzeli pozicije na bokovima, Baždar i Pavlović u centralnom delu napada i upravo je iskusni napadač promašio dve velike prilike da u potpunosti nokautira Voždovac.

Prvu mu je pripremio Baždar, Pavlović se dobro okrenuo, ali je Krunić izašao na vreme i skratio ugao, dok je u drugoj situaciji centaršut došao sa levog boka, međutim igrač je promašio sa nekoliko metara nebranjenu mrežu.

Ritam igre je u završnici prirodno opao, činilo se da obe ekipe samo čakaju da se meč završi, pa se prilično grešilo na obe strane, birala su se neka neracionalna rešenja, koja, naravno, ni jednima ni drugima nisu donela puno.

Međutim, u 90. minutu Baždar je proigrao Nikolu Terzića, koji je postigao i četvrti gol za crno-bele.

Video: Poginuli smo danas, totalno zaslužena pobeda: Pavlović posle pobede u Kelnu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Somi

    9. oktobar 2022 | 20:05

    Ovaj Rikardo samo može ovakvim sabanskim ekipama da da gol, za evropu je panj

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    9. oktobar 2022 | 19:43

    Под европским налетом, код своје филијале, каже тетка, а она зна то, пратила жена...

  • Semajlirane_pufne

    9. oktobar 2022 | 20:05

    Sklanjalica...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA