Vreme čitanja: oko 4 min.

Sećanje na "najluđe" Ćirine reči: Zašto nije došao u Zvezdu, kako je zbog časne sestre pobegao iz manastira...

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Trener svih trenera", kako su ga od milošte zvali, preminuo je dan pre 88. rođendana

  • 0
Miroslav Ćiro Blažević Foto: MN/Press/Matija Koković

Nikada nije bila tajna da mu je ostala neostvarena želja da sedi na klupi Crvene zvezde, a nakon vesti o smrti Miroslava Ćire Blaževića prisetićemo se šta je sve legendarni hrvatski trener govorio u medijima poslednjih nekoliko godina.

Iznova i iznova, najviše su ga piotali o tome kako je moguće da je Roberta Prosinečkog prepustio upravo Zvezdi, te da li žali za onom izjavom da će pocepati trenersku diplomu ako Robi postane igrač.

Takođe, Ćiro je biranim rečima uvek govorio o srpskom šampionu, a jednom je u izjavi za Telegraf otkrio zašto nikada nije seo na klupu kluba sa Marakane.

- Pa j... ga, onaj Cvetković i Džaja kažu, pa ne može bre Hrvat da dođe kod nas. Ali ja volim ljude i ne pravim neku razliku, i nikad nisam pogrešio - poručio je Ćiro u aprilu 2020. godine, dok je nešto ranije govorio isto:

Miroslav Ćiro Blažević Foto: MN/Press/N.Paraušić

- Džaja i ja smo kao braća. Nikada između nas nije bilo foliranja, iako se, kada je trebalo da dođem u Zvezdu, digao na ''zadnje noge'' i sa Cveletom stopirao moj dolazak. Mene je u Zvezdu hteo da dovede Stambolić, međutim, jedino oni nisu slušali političare.

Kada je 2016. govorio o Regionalnoj ligi, Blažević se ponovo dotakao Zvezde. Odnosno poređenja koji klub je najveći sa prostora bivše Jugoslavije.

- To je oduvek bilo delikatno pitanje. Ovi moji će mi zameriti, ali, hteli mi to da priznamo ili ne, Crvena zvezda je bila i europski i svetski prvak. Kad pogledaš rezultat, da nije bilo mene, oni bi i dalje vladali.

Blažević je poznat kao čovek koji svojim izjavama zna da nasmeje, a mi vam predstavljamo neke od najboljih. Kako iz sveta sporta, tako i iz oblasti seksa:

Miroslav Ćiro Blažević Foto: MN Press

- Zlato moje, prehladio sam se, sreća da se nisam upiškio - rekao je Ćiro Blažević na pitanje novinara zašto je skakutao pored klupe.

- Nema ništa bolje od novinarskog posla. Imaš vlast, piješ ljudima krv na slamku i još te plaćaju za to - rekao je kao reporter Nove TV u Portugaliji.

- Tajna je tajna dok je slučajno ili možda ne, ne sazna Ćiro Blažević. Tada ona postaje senzacija - rekao je Ćiro u momentu kada su mu u Dinamu rekli da Mandžukić ide u Mančester Siti za 22 miliona evra.

- Za vreme prvog poluvremena meča Švedska - Engleska rekao je za Kalstroma: - On je toliko levak, da desnu nogu koristi samo pri ulasku u autobus.

Miroslav Ćiro Blažević Foto: MN/Press/Matija Koković

- 6:0 je veliki rezultat, ali to se još da izdržati, 7-0 je posebna blamaža - posle pobede Argentine nad Srbijom i Crnom Gorom.

- Nakon što su Hrvati postali treći na SP 1998. godine, a publika mu počela skandirati ''Ćiro, majstore!". Tada je izjavio: - Drago mi je što više nisam homoseksualac.

- Ja ćirilicu čitam jednako kao i latinicu. Išao sam u školu, što mali Ćiro nauči, veliki Ćiro zna. Međutim, razumem reakciju stanovnika Vukovara, nisu preboleli. Trebalo bi ćirilicu odložiti - posle skandala o ukidanju ćirilice u Vukovaru.

- Najveći porok mi je pi*ka. Vagina je, da budem malo kulturan, čudna stvar. Zbog nje su se ratovi vodili, glave gubile. Dok ne dođe do tog parčeta mesa, čovek hoće da poludi. Posle konzumacije obično se pokaje. Zato je nastala i ona narodna ''posle je*anja nema kajanja.''

Miroslav Ćiro Blažević Foto: MN/Press/Matija Koković

- Majka mi je želela da budem sveštenik. Poslušam je i odem u manastir. Tamo sam sreo prelepu sestru, Aurora se zvala. Kad sam je spazio, sunce ti je**m, hašimaga (asocijacija za muški polni organ) je istog momenta skočio gledajući pod svodove manastira. Kažem sebi, Ćiro, ovo nije posao za tebe, svaki dan moraš da pariš oči i sekiraš k…. i ne smeš da j…. Pobegao sam iz manastira.

- Potentni muškarci moraju da šaraju sa strane. To im je jedna vrsta treninga za utakmicu sa ženom. Da li ima goreg posla nego j….. svoju ženu i brojati tuđ novac? Jedite svaki dan pasulj, pa da vidimo hoće li vam dosaditi.

- Operisao sam prostatu. Kod zahvata može da nastrada živac bitan za seks. Bilo me strah. Lečnik mi je prepisao neke kapsule za stimulaciju. Istog momenta kad sam popio prvu, hašimaga me je podsetio na period njegovog divljanja. To je jedini afrodizijak koji sam koristio. Ćiro je 100 odsto potentan.

- Lud sam za umetničkim slikama. Volim žene i na platnu. Sine, kad sam bio mali bio sam siromašan. Sad eto nešto imam, pa se pomalo kur*im.

- Na pitanje da li voli alkohol: - Slabije, je*o te život, ne može ni Ćiro sve.

Video: Ćiro Blažević otkrio kako mu je golman Zvezde dao kovertu punu novca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA