≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Katar čeka Rikarda: Partizanov napadač tri godine u Al Šamalu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Transfer napadača dolazi u pravi čas za crno-bele kako bi sproveli planiranu rekonstrukciju prvog tima

  • 14
Rikardo Gomeš Foto: MN Press

Naredna destinacija Rikarda Gomeša je Katar, kako smo i najavili u petak uveče, kada su Partizan i, sada već novi klub napadača – Al Šamal kompletirali pregovore i transfer koji se realizovao minulih desetak dana. Momak sa Zelenortskih ostrva će potpisati saradnju na tri godine, a zarađivaće više nego duplo u odnosu na primanja u Humskoj.

Rikardo, kome je ovoga leta prestao da važi aneks u ugovoru po kome ne može da napusti klub, o kome smo takođe pisali (važio u prethodna dva prelazna roka), u Partizanu je na godišnjem nivou inkasirao 600.000 evra i mogao je da ostvari bonuse na osnovu učinka i do 300.000 evra, dok će u Al Šamalu dobijati oko 1.400.000 evra na ime plate, plus takođe “dopunske nagrade” za ostvareno na terenu.

Sasvim solidno će zaraditi i Partizan, kome sleduje obeštećenje od 1.500.000 evra, novac koji će svakako biti upotrebljen i za tekuće potrebe, ali i za pojačanja u prelaznom roku, jer crno-beli pripremaju ozbiljnu rekonstrukciju.

Valja napomenuti i da su crno-beli od Rikarda, u dva mandata, zaradili ukupno 4.500.000 evra i da je oba puta transfer napadača poslužio i za normalno funkcionisanje, ali i za rekonstrukciju aktuelne ekipe.

Prvi put u mandatu Sava Miloševića, kada su crno-beli leta 2019. napravili ozbiljan zaokret, oslobodili se devet igrača i angažovali pojačanja poput Takume Asana, Bibarsa Natha, Umara Sadika (…). I, sada kada je takođe došlo vreme da se podvuče crta i menja i tim i strategija, pošto rezultata jednostavno nije bilo, kao ni i transfera pomoću kojih bi klub nesmetano egzistirao.

Strategija jasna: mlađi stranci i deca iz škole

Otuda je i strategija Partizana zapravo vraćena na “fabrička podešavanja”, postulate koje su uveli još Žarko Zečević i Nenad Bjeković, da se ubuduće ne angažuju stranci u godinama, jer su tržišno neisplativi, nemaju “nastavak” u vidi većih transfera, već da se angažuju mlađi igrači kao dopunska selekcija, koji će doprineti i na terenu, a kasnije i finansijski.

Prodaja Rikarda je otuda logičan sled okolnosti, jer se radi o fudbaleru koji ima 32 godine i bila je to zapravo bila poslednja prilika da se na njemu zaradi ozbiljniji novac, a da se uz to nastavi sa strategijom podmlađivanja, koja će uz internacionalce podrazumevati i najtalentovanije momke iz Omladinske škole Partizana, od kojih klub živi decenijama i preživeo je mnoge teške trenutke.

Odlazak Rikarda neće naravno biti jedini, Partizan će gledati da raskrsti i sa još nekolicinom igrača koji nemaju doprinos, a dobro zarađuju u Humskoj, pre svih sa Patrikom Andradeom, o čemu je na okupljanju tima govorio i generalni direktor Miloš Vazura. I ne samo sa strancima, na listi “prekobrojnih” su i pojedini igrači sa srpskim pasošima, no o tom – potom, prelazni rok je tek počeo...

(Z. Ivković)

Video: Rikardo zagonetan povodom svoje budućnosti u klubu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čubaka

    24. jun 2023 | 12:28

    Dragović je najtužni, moraće derbi da igra praznih dzepova.

  • Perke

    24. jun 2023 | 11:53

    Jel. ja ovo citam Partizanov Vjesnik ili portal Telegraf?

  • UE grobos

    24. jun 2023 | 12:02

    Taman sad Vučela i Vazura da dovedu neko pojačanje iz Srpske lige za 30.000 eura i da sebi strpaju u dzep 1.470.000…Uprava MRŠ iz Partizana!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA