≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Partizan predstavio najveće pojačanje: Brazilac Saldanja četiri godine u Humskoj

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mladi igrač projektovan je kao zamena za Rikarda Gomeša

  • 28
Mateuš Saldanja, FK Partizan Foto: FK Partizan

Partizan je tokom četvrtka kompletirao dokumentaciju i zaključio transfer Mateuša Saldanje (23), a dan kasnije Brazilac je i zvanično promovisan u Humskoj. Napadač je potpisao ugovor na četiri godine i zadužio dres sa brojem 11, koji je pre njega nosio Rikardo Gomeš, koga će upravo menjati Brazilac.

Za njegovo angažovanje klub iz Humske utrošio 1.200.000 evra (1.300.000 dolara), koliko je plaćeno japanskom Džef junajtedu.

Brazilac je u Beogradu još od ponedeljka, kada je prošao i lekarske preglede, odnosno ugovorio do tančina svoje uslove saradnje sa crno-belima, ali se na dogovor klubova čekalo nekoliko dana, jer Nefčiju nije baš bilo pravo zbog prevremenog raskida pozajmice (važila do 31. decembra), dok Japanci, sa kojima je imao ugovor još dve godine, nisu imali ništa protiv da prodaju fudbalera Partizanu.

Na kraju je i sam igrač morao da “pogura” transfer, predočio je treneru azerbejdžanskog kluba Adrijanu Mutuu da želi da pređe u redove crno-belih iz Bograda, da sebe više ne vidi u Nefčiju, ali je isto tako želeo da se sve završi na prijateljski način.

Međutim, ni posle toga nije išlo glatko, u Nefčiju su navodno tražili rešenje, ali je delovalo kao da ga zapravo ne traže (na kraju nijedan napadač nije ni došao), pa se sam Saldanja odlučio za radikalniju metodu, spakovao je stvari i došao u srpsku prestonicu. Tada je postao jasno da je samo pitanje trenutka kada će transfer biti okončan u korist Partizana.

Crno-beli se nadaju da će u toku današnjeg dana dobiti i TSM sertifikat za igrača, što bi značilo da bi Saldanja već sutra mogao da bude u protokolu za meč sa TSC u Bačkoj Topoli (21.00, Arena sport).

Pisali smo ranije, Saldanja dolazi kao zamena za Rikarda Gomeša i, sa Nemanjom Nikolićem i Aldom Kaluluuom, činiće udarnu iglu Partizanovog napada u narednoj sezoni.

Pre dolaska u Humsku branio je boje Santosa i Baije u Brazilu, pomenutog Džef junajteda, kineskog Čengdu Rongčenga i Nefčija gde se zadržao samo polusezonu pre nego što su crno-beli poželeli da ga angažuju.

Saldanjin dolazak najverovatnije znači i prevremeni rastanak sa Andrijom Pavlovićem, koji u trenutnoj konstelaciji tima i rešenja neće imati prostora u narednoj sezoni.

Angažovaje Brazilca nije poslednja aktivnost Partizana u letnjem prelaznom roku, već je aktivirana otkupna klauzula za Aranđela Stojkovića iz TSC, očekuju se i pojačanja u poslednjoj liniji, nije isključeno i još neko u ofanzivnom delu tima, no, o tom-potom...

(Telegraf.rs)

Video: Severina: Čuo sam za večiti derbi, spreman sam da pobedim Zvezdu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pitanje

    28. jul 2023 | 14:31

    Jel to onaj panj iz Nefcija koji nije mogao da parira Zvezdinim klincima na turniru u Rusiji?

  • Комедија

    28. jul 2023 | 14:47

    Фирмино за сиромашне...једина добра ствар што је човек навикао да губи од Звезде па му мучење у патлиџану неће тешко пасти...😂😂😂

  • milan

    28. jul 2023 | 14:30

    Jedno pitanje plaćaju i ovog i druge debelo a nemaju 200 000 za struju kako to sa čim pocece i ovo stranci čim nebude plate na vreme ili kasne pobeći će ko i onaj živi bili pa videli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA