≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ništa od Vojvodine, ni ove godine: Lale se nadale preokretu i Evropi, ali dobili šamare od realnosti i Apoela

Vreme čitanja: oko 4 min.

Novosađani će i ove sezone stati veoma rano u Evropi ove sezone

  • 55
FK Vojvodina, FK Apoel Foto: MN Press / jg

Fudbaleri Vojvodine su se ponadali da mogu do preokreta protiv Apoela i prolaska u 3. kolo Lige konferencija, ali, stvarnost je nešto drugačija. Novosađani su posle poraza na Kipru (2:1) zabeležili i još jedan neuspeh, ovoga puta pred svojim navijačima - 2:1.

Jednostavno, nije mogla Vojvodina da izađe na kraj s Apoelom, što se ponovo videla. Opet su crveno-beli iz Novog Sada bili ti koji su igrači fudbal, dosta su bolji bili na Kipru, ali opet... Stvarnost je nešto drugačija u ovom momentu.

Video: Batak: Napadali smo od početka meča, ali nismo imali sreće da prvi damo gol

Pokušali su i metodom odmarnaja igrača u prvom kolu protiv Crvene zvezde Novosađani da daju sami sebi vetar u leđa, ali ni to nije bilo dovoljno, jer, Apoel je bar po svemu prikazanom trenutno bolji tim iz ovog dvomeča.

Vojvodina nije mogla da računa na svog novog napadača Džonatana Bolingija, pridošlicu, pokušao je Batak ofanzivnom postavkom da napadne od prvog minuta Kiprane, i jeste, ali dobio je uspavanku u prvih 25 minuta na Karađorđu.

Sve je živnulo u 27. minutu susreta, kada je Sarfo postigao gol za 1:0, čime je i naslutio u kom smeru će ići ova utakmica.

Pomerilo je to i Vojvodinu, Zukić je bio taj koji je postigao gol u 37. minutu za 1:1, posle čega su Novosađani krenuli i još ofanzivnije ka golu Vida Beleca. Napadala je Vojvodina do kraja poluvremena, ali, nakon toga je sasvim i stala.

Drugo poluvreme je pokazalo bledu Vojvodinu, nisu imali niti jednu priliku, što je na kraju i kaznio Efrem sa penala i postavio je konačnih 2:1.

Srbija će u Evropi ostati sa tri sigurna kluba u grupnoj fazi, a Partizan je saznao svog rivala u 3. kolu kvalifikacija.

Filip Malbašić, FK Vojvodina Foto: MN Press / Marko Metlaš

Vojvodina - Apoel 1:2 (1:1)

Vojvodina (4-3-3): Carević - Lazarević, Crnomarković, Traore, Jeličić - Zukić, Milosavljević, Nikolić - Čumić, Vukić, Baraj

Apoel (4-3-3): Belec - Čebake, Krespo, Dval, Sušić - Dalsio Gomes, Kostadinov, Sarfo - Vilson Eduardo, Kvilitaja, Fetfacidis.

Tok meča uživo:

74' (1:1) - Penal za Apoel! Pročitao je Carević nameru Efrema, ali nije uspeo da dohvati loptu i ponovo je povela ekipa s Kipra.

67' (1:1) - Doslovno bez prilike u drugom delu igre.

55' (1:1) - Vojvodina i dalje bez prilike u drugom delu igre, iako su bili izuzetno blizu posle pokušaja Marka Lazarevića, ali ekipa sa Kipra je lako otklonila opasnost.

50' (1:1) - Početak drugog poluvremena prolazi u inicijativa Apoela, koji ne prestaje da preti u prvih pet minuta nastavka.

Krenulo je drugo poluvreme

44' (1:1) - Uhhhh... Mogla je Vojvodina sada i da povede, Zukić je pokuao, ali je Belec bio na pravom mestu.

37' (1:1) - Gooooool! Dejan Zukić postiže gol za 1:1, vraća nadu Novosađanima za preokret.

 

30' (0:1) - Mogla je odmah Vojvodina do izjednačenja, ali je Čumićev šut zaustavio golman Belec.

27' (0:1) - Poveo je Apoel protiv Vojvodine. Praktično Kiprani nisu imali niti jednu priliku, a onda su dali gol iz prve polu-prilike, kada je Sarfo ostao sam na 16 metara i šutnuo pored ruke Carevića.

22' - Ponovo napada Vojvodina, ali Apoel lako odbija te napade, nisu Lale ušle ni u šesnaesterac. Na kraju i jesu, Čumić je dobio upotrebljivu loptu u petercu, ali nije došao do nje, ali je u svakom slučaju dosuđen i ofsajd.

12' (0:0) - Pripretio je Apoel po prvi put na meču, uputili su i šut u okvir gola preko Čebakea, pa je lopta samo došla do Carevića. na drugoj strani je Čumić pokušao svojom brzinom da napravi nešto, ali je zaustavljen i izgubio je loptu.

7' (0:0) - Ponovo je pripretila Vojvodina, Iv Baraj je centralna figura ovog meča, skoro svaki napad ide preko njega, ali još nije uspeo da prođe odbranu Kiprana.

1' (0:0) - Krenuo je meč u Novom Sadu. Lepo je i krenula ekipa Vojvodine, odmah su dobili korner, ali ništa iz njega nisu napravili, već je ona završila u rukama golmana Kiprana.

Komentar pre meča:

Fudbaleri Vojvodine će u revanš utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija igrati protiv Apoela sa Kipra, gde moraju da jure i zaostatk od 2:1 iz prvog meča iz Nikozije, kada su u određenim momentima bili i dosta bolji rival.

Vojvodina doslovno nema šta da čeka u revanšu pred svojim navijačima, zbog čega se i Radoslav Batak odlučio na poprilično ofanzivan tim na Karađorđu.

To je najavio i predsednik kluba, Dragoljub Zbiljić, koji je rekao da Vojvodina ne sme ništa da čeka, već da od prvog minuta mora krenuti ka golu protivnika, kako bi nadoknadili zaostatak i kako bi došli do preokreta.

Zbog toga će navijači na Karađorđu moći da vide poprilično ofanzivan tim, a on izgleda ovako.

(Telegraf.rs)

Video: Novosađanima se sva nesreća sveta desila na Marakani: Zvezda autogolom do 2:0 protiv Vojvodine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Argos

    3. avgust 2023 | 21:46

    Bruka i sramota da nas ovaj klub prezentuje u Evropi igra nista dabogda nikad vise se ne kvalifikovati za Evropu samo sramotite ugled zemlje a oni majmuni koji pisu po forumima da blizance iz Beograda treba ugasiti a ko da nas prezentuje u Evropi osim Zvezde i Partizana niko svi ostali klubovi su nista ja bih takvima zabranii da igraju ligu pa ovo je sramota igra nula trener za nista to nije trener to je daska od trenera ma nemam reci samo sramota!!!!

  • Pukla mala ko lubenica

    3. avgust 2023 | 21:45

    Jel su igrali sa drugim timom?

  • Detelinara GNS

    3. avgust 2023 | 21:39

    E sada možete sa drugim timom da igrate protiv Lucana i Javora. Fuj filijalo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA