≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezda nastavlja da melje u SL, crveno-beli za 5 minuta završili posao protiv Spartaka

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpski šampion sa 3:0 pobedio Subotičane

  • 86
FK Crvena zvezda Foto: MN Press/Marko Metlaš

Kaznena ekspedicija zvana Crvena zvezda nastavila je svoju dominaciju na startu Superlige, pošto su u 4. kolu rutinski savladali subotički Spartak rezultatom 3:0 (3:0)!

Zvezda je pitanje pobednika rešila za pet minuta, kada su Osman Bukari i Vladimir Lučić završili posao i kreirali dva gola - u 20. i 25. minutu. Prvi je bio strelac, dok je drugi naterao Mihajla Bogićevića da sam ugura loptu u svoju mrežu. Konačan rezultat postavio je Kings Kanva u 45. minutu.

Imao je Spartak i sreće što kući ide sa samo tri gola u mreži. Prethodni rivali su primili više, Vojvodina pet, Napredak i Mladost po četiri, dok su crveno-beli Subotičanima mogli i šest da daju.

Nije meč za Zvezdu počeo kao prethodna dva, kada su u prvih pet minuta načeli svoje rivale, jer smo na prvi pogodak čekali 20 minuta. Bukari je probio po desnoj strani i kada su svi očekivali ubacivanje u peterac on je iznenadio Manojlovića i zakucao loptu u prvi ugao.

Nije se radost delija ni stišala, a na semaforu je stajalo 2:0. Lučić je takođe probio po desnoj strani, s tim što je on ubacio u peterac u kom se defanzivca domaćigh Bogićević spetljao i ubacio loptu u svoju mrežu.

Na ulasku u 39. minut Spartak je imao i sreće, jer j udarac Kangve sa 16 metara na jedvite jade izblokiran i skrenut u korner. Međutim, ono što mu nije uspelo tada jeste u 45. minutu kada je uz pomoć Manojlovića ugurao loptu iza linije.

Drugo poluvreme tek što je počelo, a Zvezda je imala dve gol-šanse. Najpre Lučić posle solo prodora, zatim u Bukari u 53. minutu kada je pogodio spoljni deo mreže iz neposredne blizine.

Isti igrač je u 68. minutu pogodio stativu na dodavanje Olajinke, uz napomenu da su Kanga i Nikolić u međuvremenu zamenili kangvu i povređenog Mitrovića.

Upravo je Nikolić u 74. minutu mogao da povisi rezultat. Ušao je iza leđa odbrani Spartaka, šutirao neometan sa pet metara, ali je Bjelović bio sjajno postavljen i nekako je blokirao taj udarac.

Crveno-beli su i na 11. uzastopnom meču dali najmanje tri gola Spartaku koji se, doduše, malo probudio od sredine drugog dela. Ipak, nedovoljno da se Omri Glazer ugrozi. Sem tog jednog šuta iznad prečke, ništa značajnije nije omelo izraelskog golmana.

Za kraj, Mijatović je mogao da se upiše u strelce na asistenciju Lučića, ali je šutirao pored gola. Kao i Bukari preko preko gola u 93.

FK CRVENA ZVEZDA - FK SPARTAK 3:0 (3:0)

(Bukari 20, Lučić 25, Kangva 45)

Crvena zvezda: Glazer, Degenek, Mijailović (Spajić 69), Dragović (Šljivić 78), Bukari, Mitrović (L. Nikolić 58), Stamenić, Kangva (Kanga 58), Lučić, Olajinka (Mijatović 69), Kraso.

Spartak: Manojlović, Bogićević (Jocić 33), Kerkez, Tanasijević, Tošeski, Đurasović, Vidaković, Stаjković (Vidović 78), Bijelović, Todoroski, Ubiparip.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    19. avgust 2023 | 22:51

    Nemoć jednog kluba se ogleda u tome kada za najbolji klub u državi govori kako mu se protivnici sklanjaju… ja pitam njih! ZAŠTO NAM SE VI “institucijo” “avangardo” “hramu fudbala” sklanjate, zašti dozvoljavate da vas evo već 76 godina totalno urnišemo… ajde ako drugi “moraju” da se sklanjaju, ali zašto i vi…

  • Ja

    19. avgust 2023 | 19:37

    Sve za zvezdu

  • realno

    19. avgust 2023 | 23:01

    Zvezda je najveci klub na balkanu. A u Srbiji posle Zvezde je OFK Beograd. Oni su dobili Fejnord, Napoli, Bolonju, Panathinaikos...Dok partizan gubi od Fljamurtari, Petah Tikva, Flora, Videoton, Samrok itd

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA