Vreme čitanja: oko 2 min.

Duljaj otkrio kako su se igrači dogovorili ko će izvoditi penale pred dramu u meču sa Grafičarom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Napomenuo je i da njegov tim u Nišu sada čeka težak posao

  • 1
Igor Duljaj Foto: Telegraf.rs

Fudbaleri Partizana prošli su u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su savladali nakon penala ekipu Grafičara na svom stadionu - 1:1 (5:4 penali).

Trener Igor Duljaj je posle susreta razgovarao sa prisutnim novinarima i istakao da je meč bio jako težak, ali da je bilo i pozitivnih stvari.

- Nisam očekivao, ali sam imao utisak pred utakmicu da će biti veoma teško, jer su ove utakmice psihički teške za igrače. Imao sam ovakvih utakmica mnogo u svojoj karijeri i onda kada misliš da daješ sto posto, onda grešiš. Tako da, ono što je najvažnije od svega je da smo prošli. To su bili penali. Može da raduje, mogli ste da vidite mladog Jovanovića, to je pozitivno pored prolaska u sledeću rundu. 

Promenio je Duljaj skoro celu postavu, pa je upitan da li je to uslovilo muke za crno-bele?

- Pa, znate kako, veoma je teško u istom sastavu igrati. Momci koji su dobili šansu vredno rade, pošteno. Ni njima nije lako da igraju, sada su dobili šansu, oni imaju moju podršku. Duša me boli što sam morao da promenim dva mlada igrača, kao što su Baždar i Trifunović. To je takmičenje gde se greške ne praštaju. Oni neka samo nastave da rade, da podignu glavu gore, da teret ne bi pao na njih. Čak i da nismo prošli, to nije posledica toga što smo promenili tim, to bi bila moja greška. Ova utakmica je iza nas.

Da li je Duljaj određivao ko će šutirati penale ili su se igrači sami javili?

- Ne, igrači su se sami javili, svako po svom osećaju, ko će da šutira prvi, drugi, treći, četvrti ili peti. Oni su odlučili, njima sam prepustio, nije prvi put. Momci su odgovorni i savesni, vide ko je u tom momentu psihički spreman da preuzme odgovornost.

Posebne pohvale idu mladom Jovanoviću.

- Raduje me što je postigao gol, to mnogo znači za njega. Na njemu je da radi. Pomogao nam je da dođemo do penala, do penal serije. To je talentovan igrač. Na osnovu jedne utakmice je teško doneti i dati neku sliku. Neka samo nastavi da radi, osetio je atmosferu u prvom timu. Dao je gol, čestitam mu na tome, kao i svim igračima.

Sledi meč sa Radničkim Niša na stadionu "Čair".

- Radnički da, mnogo teška utakmica. Brine me kakvi će uslovi biti. Juče je na našem terenu bio sneg, bilo je teško da se trenira. Tamo je teško igrati po onom terenu. Ne tražim alibi, mnogi će reći da kako je nama, tako je i njima, ali ne mogu da se složim sa tom konstatacijom. Tim koji napada protivnički gol, teže je da igra po teškom terenu. Radnički će verovatno uspeti donekle da sanira svoj teren, jer je to u interesu i to je jedino što mogu da kažem.

(Telegraf.rs)

Video: Duljaj srećan posle pobede Partizana: Jako je taško uvek ići na pobedu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pitanje

    7. decembar 2023 | 18:48

    A ko se dogovorio da iskljucite jednog igraca za svaki slucaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA