≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sudijski analitičar o spornim situacijama sa mečeva večitih: "Nije bio penal za Zvezdu, a ni crveni za IMT"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zdravko Jokić istakao da je bilo grešaka na mečevima Zvezde i Partizana

  • 20

Imali smo ponovo burno kolo u Superligi Srbije, a kao po običaju, to bude na utakmicama večitih rivala. Iako su i Zvezda i Partizan ostvarili ubedljive pobede, crveno-beli na gostovanju u Novom Pazaru (3:0), a Partizan na svom terenu protiv IMT-a (5:2), ponovo se diskutovalo o odlukama arbitra.

I Zvezda i Partizan su u ovom kolu dobili penal, a na Partizanovom meču je isključen igrač IMT-a Vladimir Radočaj posle dva brza žuta kartona u 73. i 77. minutu.

Zbog toga je i u emisiji Arene sport u analizi spornih trenutaka bivši sudija Zdravko Jokić analizirao ove odluke.

Prvo je analizirao odluku Danila Nikolića u Novom Pazaru, koja je izazvala buru i saopštenje kluba iz Pazara, koji su negodovali zbog odluke.

- Iz njegove pozicije teško je videti šta se dešavalo, noga ide prema glavi igrača Zvezde, ali iz ovog ugla vidimo da nije bilo kontakta i igrač Pazara je izbio loptu. Iz ovog ugla nema prekršaja - rekao je Jokić.

Potom se prebacio na odluke sudije Andrije Stojanovića, koji je sudio penal za Partizan, nakon što je igrač IMT-a igrao rukom u šesnaestercu. Isprva sudija nije svirao penal, ali je nakon poziva iz VAR sobe pregledao snimak i svirao penal.

- Isti položaj kao malopre, možda sada imamo instrukcije iz UEFA. Ovde vidimo da mu je desna ruka odručena, možda je on hteo u klizeći start, ruka je odručena, štiti prostor, dobra odluka sudije - rekao je Zdravko Jokić, koji je istakao i da je sudija Stojanović napravio grešku kada je dao žuti karton Vladimiru Radočaju, te da nije bilo osnova da IMT završi meč sa igračem manje.

(Telegraf.rs)

Video: Sporan duel Momčilovića i Đige posle kog je penal dosuđen za Zvezdu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sramno, jadno, bedno

    19. februar 2024 | 21:40

    Pazar zestoko pokraden od strane sudija u prva dva kola, Danilo Nikolic je u subotu bio 13 - ti igrac Zvezde koji je "resio" utakmicu u 36 miniti svirajuci nepostojeci penal za goste !

  • Stane

    19. februar 2024 | 22:11

    Sunce ti, nije bilo elemenata za drugi žuti za igrača IMT-a?!?! Jel dekica uopste pogledao situaciju, tj start sa 2 noge sa ledja na stajnu nogu dok je lopta već otisla.... ono je u svakoj ligi na svetu klasičan direktan crveni karton.

  • Realan

    19. februar 2024 | 21:28

    Pa gde sudija da pogreši Jokiću ,nisi ti dobro video .Trebalo je i crveni za igrača Novog Pazara.RADE BOGDANOVIĆU svaka ti ćast,sve si predvideo i to se lagano ostvaruje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA