≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džo Hart završava karijeru na kraju sezone: Situacija sa Gvardiolom obeležila boravak u Sitiju

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraj za golmana

  • 0
Pep Gvardiola i Džo Hart Foto: McNulty/JMP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Legendarni engleski golman Džo Hart odlučio je da na kraju sezone okači kopačke o klin, objavljeno na zvaničnom sajtu Seltika, njegovog sadašnjeg kluba.

Čuvar mreže kojem je period u Mančester sitiju ostao urezan i obeležio karijeru rešio je da ode u fudbalsku penziju u 36. godini, nakon tri godine u redovima "kelta".

U Škotsku je prešao 2021. nakon epizode u Totenhemu, a prethodno je opremu "građana" nosio od 2006. do 2018. godine odigravši 348 utakmica uz po dva pehara Premijer lige i Liga kupa i trofej FA kupa.

U susednoj Škotskoj osvojio je takođe pet pehara, a mora se napomenuti i da je za vreme provedeno u Sitiju osvojio četiri "Zlatne rukavice" PL.

Ipak, poslednje godine u Mančesteru neće pamtiti po dobrom, pošto je stavljen u drugi plan nakon dolaska Pepa Gvardiole, poznatog kao neko ko ne voli tzv. "linijaše" za kakvog važi Hart.

Džo je odigrao i 75 mečeva za reprezentaciju Engleske, a tokom karijere nastupao je i za Šruzberi, Tranmer, Blekpul, Birmingem, Torino, Vest Hem i Barnli.

(Telegraf.rs)

Video: Navijač Seltika, a nosi šal sa Zvezdinim i Rendžersovim obeležjima: Hit razgovor na ulicama Glazgova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA