Vreme čitanja: oko 1 min.

Dok su svi ludovali posle gola Reala za finale, pogledajte šta je radio Anćeloti: Evo zašto ga zovu Don Karlo!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Italijan je znao da mora da ostane smiren i da posao nije gotov

  • 1
Karlo Anćeloti Printskrin: Reddit.com

Karlo Anćeloti je ušao u istoriju fudbala, pošto je postao prvi trener u istoriji koji je šest puta ušao u finale Lige šampiona, nakon što je njegov Real eliminisao Bajern Minhen.

Nije bilo lako ovoga puta, ali Real Madrid je još jednom pokazao zašto je najveći klub na svetu i zašto ima pobednički mentalitet kao nijedan drugi klub na planeti, pa čak i Bajern Minhen, koji je za mnoge sinonim pobedničkog mentaliteta, kojeg su Madriđani eliminisali u samoj završnici revanša na Santjago Bernabeu.

Bajern je vodio do 88. minuta, imao je u džepu kartu za finale, a onda je na scenu stupio "džoker" Karla Anćelotija, Hoselu, koji je sa dva gola doneo Realu plasman u finale.

Prvo je u 88. minutu iskoristio kiks Manuela Nojera, a zatim u 91. minutu odličan centaršut Rudigera, za delirijum među navijačima.

Kada je Hoselu po drugi put zatresao mrežu, usledilo je nevišeno slavlje, čitava klupa Reala je ustala i počela da trči ka heroju, a jedini koji je ostao smiren i hladnokrvan, bio je trener Reala.

Don Karlo, kako zovu Anćelotija, smireno je reagovao i počeo je da smiruje sve, gestikulirajući rukama da se spuste emocije.

Znao je, možda i najveći trener u istoriji fudbala, da posao nije gotov i da treba zadržati koncentraciju do kraja i obezbediti kartu za Vembli.

I bio je u pravu, jer je malo falilo da Bajern izjednači, a milimetri su na kraju presudili, kao i ishitrena i pogrešna reakcija pomoćnog sudije, koji je digao ofsajd kada je Bajern nekoliko minuta kasnije postigao gol.

Pogledajte i sami kako je Anćeloti reagovao, koji će 1. juna na Vembliju imati šansu da ponovo ispiše istoriju fudbala ukoliko osvoji titulu.

Carlo Ancelotti's calming down reaction to the Joselu's match winning goal in the 90+1 minute against Bayern as he becomes the only manager to reach 6 Champions League finals in the history of football. byu/seekingabeauty insoccer

(Telegraf.rs)

Video: Mario Hezonja: Partizan ima šanse za plej of, možda se opet sretnemo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwerty

    9. maj 2024 | 14:40

    Svaka cast Don Karlu ali ovo los negrosi me podsecaju na uefalonu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA