≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Derbi Radničkog i Voše završen bez pobednika: Dva zicera i žestok sukob trenera obeležili meč u Kragujevcu

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Moraćemo da sačekamo poslednje kolo za konačan rasplet za evropske kvalifikacije...

  • 1
Sukob trenera Radničkog i Vojvodine Foto: Arena

Derbi za Evropu između Radničkog i Kragujevca završen je bez pobednika, ali i bez golova (0:0) - iako smo videli po nekoliko prilika na obe strane i pravo je čudo što su mreže mirovale!

Bod je verovatno slađi za domaći tim, gledajući i prilike na terenu i stanje na tabeli. A ono je takvo da Kragujevčani i dalje imaju dva boda više od Voše (60:58) pred poslednje kolo i tri više od Čukaričkog koji ima meč manje i taj duel sa Partizanom u petak.

Radnički u poslednjem kolu ide u goste Partizanu, Čukarički će na megdan Zvezdi, dok Vojvodinu na papiru čeka najlakši posao i dočekaće Mladost. Ono što izabranike Feđe Dudića može da raduje jeste to da imaju najbolji međusobni skor u krugu ove tri ekipe i eventualna pobeda u Humskoj u 37. kolu im sigurno donosi četvrtu poziciju.

Kada već pominjemo Dudića, njegov sukob sa Božidarom Bandovićem, kolegoim iz Vojvodine, nekako je obeležio ovu utakmicu. On je viđen u 69. minutu, klube oba tima su skočile, da bi u jednom trenutku Bandović i Dudić bili najžustriji i unosili su se jedan drugom u lice.

Video: Sukob trenera Vojvodine i Radničkog, umalo tuča i skandal

Kada je u pitanju ono najvažnije, fudbal, vredi pomenuti da je Vojvodina imala bolje prilike. Prvu na startu utakmice, drugu na početku drugog poluvremena.

Kapiten Dejan Zukić je u 10. promašio zicer! Sjajno mu je Aleksa Vukanović dodao loptu koju je ukrao Simoviću, ofsajda nije bilo, ali je Zukić šutirao pored gola. Omelo ga je i to što je golman domaćeg tima Leković izašao na nekih 13-14 metara.

Video: Vojvodina propustila neverovatnu šansu za gol

Leković je bio u centru pažnje i u 49. minutu! Pobegao je Vukanović po levoj strani, šutirao precizno, ali je pogodio stativu. Ispostaviće se, na kraju, da je pomenuti golman Radničkog vrhovima prstiju zakačio loptu i sačuvao svoju mrežu.

Koliko je Leković bio dobar s jedne strane, toliko je i Lazar Carević na drugoj. Najpre je u 24. minutu nekim čudom spasio svoju mrežu i Crnomarkovića da postigne autogol, kada se našao na pravom mestu, da bi pred kraj poluvremena odbranio opasan udarac Milutina Vidosavljevića iz kaznenog prostora.

Zaustavio je Carević i jedan pokušaj Gluščevića sredinom prvog poluvremena, uz napomenu da je napadač Radničkog nešto slabije šutirao glavom.

Prvo poluvreme je definitivno bilo sadržajnije od drugog, gde je najzvučniji bio taj sukob, ali ćemo na kraju ipak morati da sačekamo poslednje kolo za konačan rasplet.

Voša, doduše, u utorak igra finale Kupa protiv Crvene zvezde i ako pobedi neće je biti briga za poslednju utakmicu s obzirom na to da će "imati u džepu" najmanje grupnu fazu Lige konferencije.

FK RADNIČKI - FK VOJVODINA 0:0 (0:0)

Radnički: Leković, Ćosić, Šerbečić, Simović, Dadić, Aleksić, Zorić (Ristić 72), Bevis (Đurić 79), Vižđi, Vidosavljević, Gluščević (Gluščević 88).

Vojvodina: Carević, Lazarević (Bjeković 66), Korać, Crnomarković, Lazarević, Petrović, Savićević (Kembel 66), Zukić (U. Nikolić 88), Radulović (Ivanović 60), Seri, Vukanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džoni

    16. maj 2024 | 20:51

    Kiksi i kad je na tribinama utiče baksuzno na svaku ekipu 🤪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA