≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prozivali je Zemunci, Recko je napadao na terenu, sad će suditi Zvezdi u istorijskom meču

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Subota je veliki dan za Jelenu Cvetković i njene pomoćnice

  • 0
Jelena Cvetković Printskrin: Youtube/Mozzart Bet Prva liga Srbije

Osim toga što će proći u svečarskoj atmosferi zbog proslave duple krune, meč Crvene zvezde protiv Čukaričkog biće istorijski u srpskom fudbalu i zbog sudija!

Naime, po prvi put na terenima Superlige imati žensku sudijsku trojku koju će predvoditi Jelena Cvetković, zajedno sa pomoćnicama Ivanom Jovanović i Aleksandrom Kostić, dok će u VAR sobi sedeti i Milica Milovanović.

Kada je u pitanju Jelena, glavni arbitar na subotnjem meču, ona je u istoriju srpskog fudbala najpre ušla 2020. godine kada je delila pravdu na meču Prve lige Srbije između Smedereva i kruševačkog Trajala.

Jelena Cvetković Foto: MN Press / Marko Metlaš

Potom je u novembru 2022. godine postala prva žena koja je sudila meč Superlige Srbije, s tim što je na utakmici između Radničkog i Radnika u Kragujevcu imala muške pomoćnike.  Domaćin je taj meč dobio sa 1:0, Jelena je pokazal autoritet, a kao poklon dobila je i cveće.

Ipak, ostaće upamćeno i to da je 2021. godine imala "određenih problema" na terenu. Jelena je na susretu između Trajala i Dinama iz Vranja, kao četvrti sudija, bila na meti tadašnjeg trenera Vranjanaca Dragana Antića Recka.

Recko je, podsetimo, isklučen na tom meču u drugom poluvremenu, a zatim je "poludeo" i napravio šou.

- Šta glumiš, j** ti mamu u p***u - rekao je Antić glavnom sudiji koji ga je isključio.

Potom Antić nije želeo odmah da ode u svlačionicu već se ustremio na Jelenu Cvetković koja je stajala pored aut-linije, da bi ga na kraju predstavnici domaćeg tima i jedan od igrača Dinama jedva uvukli u svlačionicu.

Samo mesec dana kasnije Jelena je sudila Zemunu i Radničkom iz Pirota, a posle penala za goste navijači domaćeg tima su je prozivali.

Kruna dobrog rada došla je i od strane UEFA, jer je 2023. delegirana za meč Lige šampiona između Arsenala i Bajerna. Doduše, bila je glavni VAR sudija.

Ove sezone je sudila dva meča PLS kada je u pitanju mušli fudbal, Metalac - Mladost GAT 0:0 i Vršac - Grafičar 2:3. Podelila je ukupno devet žutih kartona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA