Ko osvaja Mundijal? Evo na koje reprezentacije se najviše klade: Šokiraće vas ko je na trećem mestu!

Lista TOP 10 zemalja na koje je uloženo najviše novca

  • 18
Katar 2022, Svetsko prvenstvo pehar Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

Mundijal u Kataru je sve bliži, a samim tim i euforija može da se oseti na svakom koraku. Svi željno iščekuju početak Svetskog prvenstva i borbe za "boginju", a mi vam ovog puta donosimo listu Top 10 zemalja na koje je uplaćeno najviše novca u svetskim kladionicama.

Na prvom mestu se, možda i očekivano, našao jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira - selekcija Argentine. Čak 28% novca u kladionicama je uplaćeno da će upravo Mesi i družina doći do ovog prestižnog trofeja, za šta su kladionice dale kvotu 6.

Na drugom mestu se našao Brazil, na koji su ljudi širom sveta uplatili ukupno 15% novca, a prema kvotama Brazil je prvi favorit, s obzirom na to da su kladionice dale kvotu 5 da će baš Brazil stići do "boginje".

Treće mesto je potpuno iznenađenje, s obzirom na to da se na njemu nalazi selekcija SAD-a. Kvota da baš oni osvoje Mundijal prema svetskim kladionicama iznosi 131, a čak 11% novca je uloženo na čudo i trijumf Amerike. To i nije toliko čudno, budući da su Amerikanci poznati po igrama na sreću i uživanju u istim.

Fudbal SAD tim reprezentacija Svetsko prvenstvo Katar aerodrom Reprezentacija SAD stiže u Katar; Foto: Profimedia/AFP/KARIM JAAFAR

Isti procenat novca uložen je i na reprezentaciju Francuske, za čiju pobedu na Svetskom prvenstvu su kladionice dale kvotu 8. Slede potom Engleska i Španija, na čije osvajanje je uloženo po 6% novca, a kvota da će jedna od ove dve selekcije podići "boginju" je identična, i iznosi 9,5.

Reprezentacija Nemačke je pomalo potcenjena, s obzirom na to da je kvota na njihov trijumf čak 11, a 5% novca u kladionicama, uloženo je upravo na Nemce. Jedan posto manje uložen je na slavlja Belgije, odnosno Portugala. Kvota da će Belgijanci podići trofej iznosi 17, dok je kvota na Ronalda i ekipu 15.

Na dnu liste našla se Holandija, na koju je u svetu uloženo svega 3% novca. Kvota da Holanđani dođu do ovog prestižnog trofeja iznosi 13, a ostaje nam da vidimo ko će na kraju podići "boginju" i čije će se ulaganje isplatiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA