≫ 

Engleski novinar iznervirao selektora Irana pitanjem o državi koju predstavlja, pa je "dobio šta je tražio"

Karlos Keiroš na kraju polemike rekao sagovorniku da "počne da misli o tome šta se dešava sa migantima u Engleskoj"

  • 1
karlos keiroš Foto: twitter/2022_QatarWC

Predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru kao nijedno pre snažno je obojeno politikom i optužbama, pre svega na račun ljudskih i manjinskih prava, i prava radnika i žena, koja se stavljaju na teret državi domaćinu Mundijala. Međutim, postoje i selekcije učesnice koje dolaze iz sličih okruženja, iz represivnih režima, poput Irana koji je već mesecima u žiži svetske javnosti zbog protesta i ubistava u toj zemlji protiv oponenata vlasti.

Otud se i iranski selektor Karlos Keiroš našao na udaru pojedinih novinara tokom konferencije za medije, tačnije jednog engleskog poslenika sedme sile koji je postavljao nezgodna pitanja Portugalcu, ali je ovaj i te kako umeo da mu odgovori i fudbalskim žargonom rečeno prebaci težište igre na njegov teren.

Da li vam je ok to što predstavljate državu kao što je Iran na ovom Svetskom prvenstvu, državu koja vrši represiju nad ženama, bilo je pitanje Engleza za Keiroša, koji je odgovorio kontra pitanjem:

Za koga radite?

- Za Skaj Njuz (Engleska) - odgvorio je engleski novinar.

- Koliko ćeš ti mene da platiš da ti odgovorim na ovo pitanje? Vi ste privatna kompanija, koliko ćete da me platite? Pričaj sa tvojim gazdom, na kraju Mundijala vam mogu dati odgovor ako mi date dobru ponudu. Hvala - "terao" je svoju priču Keiroš, terao u besmisao, kao što je i pitanje Engleza bilo besmisleno za ovakav događaj i ovakvu priliku.

Englez se pomalo zbunio, brzinski je želeo da podseti Portugalca na reči "da mu je čast što predstavlja Iran".

- Rekli ste da vam je čast...

Keiroš ga je odmah prekinuo.

- Ne, ne, ja kažem - odgovaram na tvoje pitanje - nemoj da stavljaš u usta reči koje nisam rekao. Ja pitam tvoju firmu, tvoju kompaniju, koliko će me platiti da odgovorim na pitanje. Ok.

Keiroš je već bio ustao i dok se polako udaljavao ponovo se obratio sagovorniku sa pitanjem koje zadire u politiku Velike Britanije.

- Mislim da bi trebalo da počenš da misliš o tome šta je bilo sa imigrantima u Engleskoj takođe. Misli malo o tome.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dača

    17. novembar 2022 | 17:43

    Jbo mu je Portugalac kevu sa odgovorom.😀 Sa Englezima tako i treba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA