Novi skandal u Kataru: Argentinskog novinara prisilili da prekine uključenje uživo!

Ova neprijatna situacija podsetila je na sličnu situaciju uoči početka Mundijala, kada je danska novinarska ekipa doživela slične neprijatnosti

  • 1
Argentinski novinak, Hoakin Alvarez Printscreen: Youtube

Argentinski novinar, Hoakin Alvarez, bio je primoran da prekine intervju uživo, nakon što mu je jedan od katarskih organa reda naredio da prestane da snima.

- Bio sam uplašen i mislio sam da će me uhapsiti. Osoba koja je zaustavila snimanje izašla je iz kombija i na vrlo grub način nam rekla da ne možemo više snimati jer smo u privatnom prostoru. Rekao sam mu da pokazujemo nešto lepo, ali oni su nam rekli da moramo ići i u jednom su nam trenutku čak hteli uzeti opremu - rekao je novinar nakon incidenta.

Naime, prilikom intervjua sa jednim argentinskim navijačem u invalidskim kolicima, novinaru je prišao jedan od ljudi koji su zaduženi za održavanje reda u Kataru i vrlo grubo mu naredio da prestane sa intervjuom i pokaže mu novinarsku legitimaciju.

Novinar je bio primoran da stane i pokaže svoju propusnicu, nakon što je navijač sa kojim je razgovarao izjavio da je "tužan" zbog šokantnog poraza Argentine od Saudijske Arabije u prvom kolu Svetskog prvenstva.

Sve to su uživo pratili uživo novinari u studiju u Buenos Airesu, koji su bili šokirani prizorom.

- Ovakva je katarska vlada. Ovo je primer teške cenzure i to moramo reći. Pokrili su kameru, nisu dopustili snimanje, naredili su vam da odete na nepristojan način, a povrh toga osoba koja je sve to naredila nije se predstavila. - konstatovali su zaprepašćeni novinari.

Podsetimo, ovo nije prva neprijatnost za novinare u Kataru, s obzirom na to da su slične "pretnje" u prenosu uživo doživeli i danski novinari uoči starta Mundijala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joca

    25. novembar 2022 | 16:54

    Kakav skandal?,Došli ste u goste i nemate poštovanje prema zemlji domaćinu i njihovim zakonima?Pa nije to Srbija da svaka strana šuša može da radi šta hoće

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA