"Navijam za Brazil": Legendarni Srbin poželeo sreću "Orlovima", pa istakao da navija za "Selesao"

Predstavnici FIFA i UEFA u poseti kampu reprezentacije Srbije u Dohi

  • 0

Direktor nacionalnih asocijacija UEFA- Zoran Laković i legendarni fudbaler Dejan "Rambo" Petković posetili su kamp fudbalske reprezentacije Srbije u Dohi.

Tim povodom, za kameru Fudbalskog saveza Srbije govorio je proslavljeni fudbaler i legenda brazilskog klupskog fudbala - Dejan "Rambo" Petković.

- Drago mi je što sam ovde. Nismo se videli tri godine. Došli smo da pružimo podršku našim momcima. Mislim da ništa nije izgubljeno. Izgubiti od Brazila je sasvim normalno. Ne treba potonuti i spustiti glavu, jer je još uvek sve u igri. Sve zavisi od nas. Jedino što ja mogu da žalim je što neki igrači još uvek nisu 100 posto spremni. To je možda naš hendikep, ali su makar imali srce i borili se. Protiv Kameruna očekujem da ćemo ući u utakmicu još jače i dati maksimum. 

Dotakao se "Rambo" i života u Brazilu...

- Nisam u nezgodnom položaju, ali sam diplomata. Pričao sam sa  Žulijom Cezarom, Robertom Karlosom, Žilbertom Silvom i Kafuom, smešteni smo u istom hotelu. Pre utakmice sam im rekao - Ako neko moće da izgubi, to ste samo vi, jer ko god da pobedi, ja ne mogu da izgubim utakmicu. Izgubio sam opkladu od Zika, rekao sam da ćemo da dobijemo 2:1, on je rekao da će pobediti Brazil sa 2:1... Žulio mi je rekao - "Razbićemo vas 2:0", rekoh to nije razbijanje, to je normalan rezultat - poručio je Petković, pa nastavio:

- Naravno da postoji ta neka podeljenost, ipak sam više od pola života u Brazilu. Ipak, ovde sam da predstavljam Srbiju. Došao sam kao predstavnik FIFA, iako nisam igrao za Srbiju nego za Jugoslaviju, ali nema veze. Došli smo da pružimo podršku momcima. Biti na Svetsko prvenstvu je velika stvar za svakog fudbalera. Ja nisam imao to zadovoljstvo, ali sam već na trećem Svetskom prvenstvu i pratim. 

Dejan

Printscreen: Youtube

Osvrnuo se Petković i na sam meč.

- Brazil je bio "Joga bonito", ali u drugom poluvremenu. Prvo poluvreme je bilo egal. Možda su bili malo bolji, ali to je normalno. U drugomk poluvremenu smo malo fizički pali, a Brazil ima klupu. Ima igrače koji su mnogo brzi i mnogo hitri i zasluženo su pobedili. Mislim da su jedni od glavnih favorita za osvajanje titule. Mada, sad i oni imaju svoje probleme. Nejmar i Danilo su povređeni. Za sada je objavljeno da će propustiti naredne dve utakmice, a videćemo kako će biti dalje - rekao je legendarni fudbaler, pa se nadovezao.

-Svi imaju probleme, a nažalost imamo i mi. Ipak, Svetski kup je mesec dana i ko u tom periodu napravi formu, može da odigra dobro. Mi da smo  potpuno spremni, verovatno bi daleko dogurali, a ovako možemo da se borimo i da  se nadamo da će igrači biti sve bolji i spremniji.

Reči hvale je imao za Vanju Milinković - Savića, koji je bio jedan od najboljih aktera na meču...

- Očigledno da je Vanja bio najbolji. Kažem samo šteta što, posle toliko dobrih odbrana, desi se ona odbrana posle koje je lopta pala na nogu Rišarlisonu. Drugi gol je bio fantastičan, iz voleja.  Momci su se borili, bitno da smo igrali srcem. Nisu se plašili i to nas kraji. Ja to poštujem. Poštujemo Brazil, ali se ne plašimo. Idemo protiv Kameruna da pobedimo i ako Brazil dobije Švajcarce što bi bilo normalno, ostaje na nama da odlučimo u direktnom duelu.

Po dolasku u kamp reprezentacije, Petković je porazgovarao sa selektorom naše zemlje Draganom Stojkovićem.

- Naravno da sam Piksiju poželeo sreću. Malo smo popričali, a deo razgovora bio je i tehničkog dela. Naravno da ima moju podršku. Jeste da je Piksi stariji od mene nekoliko godina, ali igrali smo zajedno. Jednom prilikom smo bili i cimeri.

Istakao je popularni "Rambo" da se veruje da će Brazil doći do prestižnog trofeja...

- Nadam se i navijam za Brazil. Imamo 217 miliona navijača u najmanju ruku, koji navijaju da Srbija i Brazil prođu dalje. Brazilaca je 210 miliona, a Srba 7 miliona - rekao je Petković.

Zoran Laković

Printscreen: Youtube

Zoran Laković je optimističan pred nastavak takmičenja na Mundijalu.

- Verujem u našu reprezentaciju, u  selektora i ove momke. Eto, Brazil...prva utakmica... Znam da smo svi bili euforični kao i ja, ali ono što smo svi očekivali su ove dve utakmice. Vidim da je u ekipi jedna dobra i pozitivna atmosfera i nadam se da ćemo biti kompletni i da će se momci oporaviti. Mislim da nema razloga da se ne radujemo za dva dana.

Istakao je Direktor nacionalnih asocijacija UEFA da ovaj tim ima pobednički mentalitet.

- Mislim da igrači ovo mogu da prebrode. Ovo su dve generacije, evropski i svetski prvaci. Verujem u selektora i vidim da je dobra atmosfera. Prva utakmica je uvek teška, ali mislim da oni imaju pobednički mentalitet i mislim da će sve biti dobro u ove dve utakmice. To je naša šansa. Treba da budemo hladne glave i fokusirani i sve će biti dobro. Jedna prava familijarna atmosfera i mislim da ćemo iz toga napraviti rezultat - poručio je Laković.

Video: Laković veruje u Piksijeve Orlove: Mogu da prebrode poraz, biće dobro u naredne 2 utakmice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA