≫ 

Telegraf pitao hrvatskog reprezentativca da li bi bila tragedija da su ispali sa SP: Ovo je njegov odgovor

Borna Sosa smatra da, barem njemu lično, ne bi bilo svejedno

  • 0

Fudbaleri Hrvatske su remijem bez pogodaka protiv Belgije (0:0) ostvarili svoj cilj i plasirali se u osminu finala Svetskog prvenstva.

Bilo je dramatično, Belgijanci su imali tri kolosalne šanse preko Romelua Lukakua, ali se ovaj pošteno obrukao i promašio nepromašivo. Borna Sosa imao je komentar na takav epilog, istakavši da su rivali igrali najbolje što mogu.

- Presretni smo što smo ostvarili taj prvi cilj, a to je prolazak dalje. Mislim da je bila jako teška utakmica danas, protiv kvalitetnog protivnika. I mislim da su pokazali svoje najbolje lice danas protiv nas. Sve ti je jasno kada u drugom delu ulaze Lukaku i Azar, o kakvoj se ekipi radi. Ali mislim da smo pokazali karakter, da smo se branili do kraja svi zajedno, a na kraju nas je trud pomazio. Imali smo sreće kod njihovih prilika. Nama je X išao u prilog.

Kaže da nema govora da je Hrvatska išla na remi.

- Naravno, mislim da se to videlo u prvom poluvremenu, da smo išli na pobedu. Bili bismo prvi u grupi, a posle bi nam bilo lakše u žrebu. Mogli su oni da pobede ili mi. Moje mišljenje je da nam dolazi Španija, neće ispustiti to prvo mesto, ali nikad se ne zna. Videli smo mnogo iznenađenja, videćemo večeras.

Za slavlje nema vremena, već sledi razmišljanje o osmini finala, koje će biti jako teško.

- Nemamo mnogo vremena za slavlje. Proslavićemo malo večeras i fokusirati se na osminu finala. Ostaju najbolje ekipe, biće sve teže utakmice.

Odgovorio je i na pitanje Telegrafa oko toga da li bi bila tragedija da je Hrvatska ispala.

- Meni lično bi, jer smo pokazali dosta dobar fudbal u zadnje dve godine, imamo jedan poraz u 19 utakmica, što je pokazatelj da možemo i da smo dobra smo ekipa i meni bi bilo krivo da nismo prošli grupu. Imamo veći kvalitet od toga.

Video: SPORTKAST Pa dobro, sigurno: Zvonko Šimunec - Srbija i Piksi su već pobedili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA