"Možda neću skinuti masku do kraja karijere": Gvardiol izbacio Belgiju, a onda istakao i šta cilja u Kataru

Defanzivac Lajpciga je odigrao odličnu utakmicu i kumovao je tome da nejgova ekipa ne primi gol i tako prođe u narednu fazu takmičenja

  • 2
Hrvatska - Belgija, Svetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Hrvatske je uspela da načini ogroman uspeh i da se plasira u osminu finala Svetskog prvenstva, pošto su remizirali sa Belgijom 0:0. Junak ove pobede je donekle i Joško Gvardiol, koji je odlično reagovao na samom kraju meča.

Gvardiol je u 92. minutu odlično uklizao pored Romelua Lukakua, koga je i sprečio da postigne gol, te na taj način indirektno postao i "heroj" nacije, dok on to ne priznaje za sebe.

- Nisam heroj, znam koja je situacija i eto, drago mi je da nije postigao gol - rekao je Gvardiol, koji je i sam istakao da je na kraju bilo dosta panike, ali da je dobro da Lukaku nije postigao gol.

- Pri kraju utakmice je bilo muke i panike, ali možemo biti srećni što smo prošli dalje i što nisu iskoristili svoje šanse. Rekao bih da su to stopostotne šanse koje se teško promašuju, ali eto, danas je sreća bila na našoj strani i nećemo žaliti

Hrvatska - Belgija, Svetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru Foto: Tanjug/AP

Hrvatska čeka svog rivala u osmini finala, a Gvardiol je istakao da im nije važno protiv koga će igrati, te da oni imaju jedan cilj.

- Nemamo želje, najbitnije je pripremiti se ko god da dolazi i pokazati kvalitet. Dajem maksimum za ovaj dres, za Hrvatsku, svaku utakmicu težim biti bolji. Kako sam i rekao, branimo srebro iz Rusije.

Za kraj, Gvardioal su upitali i o tome kako će igrati bez maske, gde je on istakao da je možda neće skinuti do kraja karijere.

- Što se mene tiče neću ni skidati masku do kraja karijere. Ide me sa ovom maskom, tako da ćemo videti.

Video: Najpoznatija navijačica Hrvatske u nikad provokativnijem izdanju, poslala je i jaku poruku Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA