≫ 

Englezi pregazili Senegal i zakazali spektakl sa Francuzima: Prštaće na sve strane za polufinale Mundijala!

Englezi rutnskom pobedom zakazali duel sa Francuskom

  • 17
Senegal - Engleska, Svetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Engleske novi je četvrtfinalista Svetskog prvenstva u Kataru, nakon pobede nad selekcijom Senegala rezultatom 3:0.

Kao što je bilo i očekivano, Englezi su bolje otvorili meč i od prvog minuta vršili pritisak na defanzivnu liniju protivnika. Nizali su se napadi Engleske jedan za drugim, dok su Senegalci na trenutke imali svoje situacije.

Upravo iz tih situacija bili su najbliži pogotku, a sobzirom na to da ih nisu realizovali, Engleska je to znala da kazni. Belingem je asistirao, a Džordan Henderson uspeo da pogodi. Plesao je po terenu mladi Belingem, što je rezultiralo i drugim pogotkom u samom finišu poluvremena.

Nisu stali ni u nastavku fudbaleri Engleske, te se tako u strelce upisao i Bukajo Saka. Potpuno nemoćno su delovali Senegalci nakon tog primljenog gola, što je bilo vidno primetno na terenu.

Ipak, razlika u kvalitetu je očigledna... Realno gledano, Senegal je pružio dobar otpor, ali čini se da je to njihov maksimum na Mundijalu. Pokazali su klasu i snagu Englezi, predvođeni mladim snagama i čini se ovaj tim može daleko da dogura.

Englezi su ovom pobedom prošli u četvrtfinale, i zakazali susret sa Francuskom.

TOK MEČA

II poluvreme

89. minut - Senegalci pokušavaju da dođu bar do utešnog pogotka, ali čini se da Englezi rutinski "odrađuju posao".

76. minut - Nove izmene u redovima Engleske. Na terenu su Maunt i Dajer, dok su igru napustili Belingem i Stons.

72. minut - Deluje da Senegal samo čeka kraj meča. Primetan je pad u njihovoj igri, a Engleska bi to mogla da iskoristi.

64. minut - Spremna je dvostruka izmena u redovima Engleske. Van terena će Saka i Foden, a u igru ulaze Griliš i Rašford.

57. minut - GOOOOOL! Pogađa i Bukajo Saka! Foden piše drugu asistenciju, a Saka treći pogodak na turniru. Senegal deluje potpuno nemoćno.

54. minut - Kejn je organizovao akciju, a Saka se našao u prilici, ali je šutirao preko gola. Čini se da ova prednost ne znači Englezima i da žele da postignu još neki pogodak do kraja.

48. minut - Vidno je raspoložen Belingem na današnjem susretu. Ponovo talentovani fudbaler stvara probleme na boku i preti da stvori novu priliku.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

I poluvreme

45+2. minut - Završeno je prvo poluvreme!

Senegal - Engleska, Svetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru Foto: Tanjug/AP

45+2. minut - GOOOOOOL! Ponovo je razliku napravio Belingem, a na kraju je Hariju Kejnu ostao lakši posao, te je rutinski zatresao mrežu posle kontre.

43. minut - Ponovo napadaju Englezi. Ovog puta je Šo bio u prilici, ali samo korner od svega.

39. minut - GOOOOOOOOL! Vodi Engleska! Džordan Henderson kažnjava Senegalce za promašaje, asistencija se piše Belingemu.

31. minut - KAKVA JE OVO ŠANSA BILA ZA SENEGAL! Dia se dobro snašao i šutirao iz nezgodne situacije, ali Pikford je bio na visini zadatka.

23. minut - Sjajnu priliku imali su Senegalci. Sar je bio pred golom, ali je šutirao iznad prečke. Dosta sreće za Englesku.

21. minut - Prilika za Engleze! Foden je centrirao iz kornera, a Stons je šutirao glavom, međutim, preko gola.

15. minut - U ovim trenucima mnogo bolja Engleska. Belingem pravi veliku razliku po strani i odbrana Senegala ima dosta probelma da iznese loptu.

Engleska - Senegal Foto: Tanjug/AP

8. minut - U naletu su bili Englezi, ali uspevaju nekako da se odbrane fudbaleri Senegala. Ovaj početak meča obećava.

4. minut - Sjajna kontra za Senegal, ali izgubio je korak pred golom Dia, te lopta završava u rukama Pikforda.

1. minut - MEČ JE UPRAVO POČEO!

SASTAVI

Engleska: Pikford - Voker, Stons, Megvajer, Šo - Rajs - Henderson, Belingem - Foden, Saka, Kejn.

Senegal: E. Mendi - Sabali, Kulibali, Dialo, Jakobs - Sar, N. Mendi, Sis, Diata - Endijae - Dia. 

PRE MEČA

Engleska važi za velikog favortia u ovom meču, što je donekle i očekivano posle sjajnih izdanja u grupnoj fazi.

Englezi su u prvom kolu grupne faze Mundijala razmontirali selekciju Irana ubedljivim rezultatom 6:2, potom je usledio pomalo iznenađujući remi bez golova sa SAD-om, da bi u poslednjem kolu grupne faze vođeni razigranim Markusom Rašfordom sa 3:0 pregazili i selekciju Velsa.

Senegalci su takođe bili sjajni u grupnoj fazi. Iako su u prvom kolu poraženi od  Holandije sa 2:0, utisak je da su Senegalci pokazali sjajnu igru i da su zaslužili makar remi.

Usledila je i pobeda protiv selekcije Katara rezultatom 3:1, a u meču koji je odlučio prolaz, Kulibali i družina su nadigrali ekipu Ekvadora rezultatom 2:1.

Ove dve selekcije se do sada u istoriji nisu susretale. Pobednik će se sastati sa Francuskom u četvrtfinalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA