≫ 

Obrt situacije: Francuzi odlučili da ipak izađu pred navijače

Dočeka će ipak biti...

  • 6
Argentina - Francuska Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Francuske osvojila je drugo mesto na Svetskom prvenstvu u Kataru, nakon što je poražena od Argentine u finalu, posle izvođenja jednaesteraca.

Teško je ovaj poraz pao Trikolorima, što se videlo i po reakcijama samih fudbalera. Ipak, i pored toga, francuski reprezentativci će večeras izaći pred navijače na Trgu Konkord u Parizu.

Predsednik FFF, Noel Le Gre, prvobitno je tokom dana izjavio da će avion sa fudbalerima dopustovati u Francusku oko 18 časova, ali i da dočeka neće biti.

- Igrači samo žele da idu kući, tako da neće da bude nikakvog dočeka na Šanzelizeu. Umesto toga, otići će kući odmah pošto avion sleti na aerodrom - rekao je Le Gre tada, ali izgleda da je ipak došlo do veleobrta.

Fudbalski savez Francuske je saopštio da se Le Gre vratio u Pariz pre ekipe i da nije bio obavešten o odluci igrača i stručnog štaba da izađu pred navijače i proslave osvajanje drugog mesta na Mundijalu u Kataru, nešto posle 20 časova.

"Galski petlovi" nisu uspeli da odbrane titulu u Kataru, nakon veoma uzbudljive utakmice. Uspeli su "Trikolori" da se vrate u meč i nadoknade dva gola zaostatka, a pošto je nakon 90 minuta na semaforu stajalo 2:2, igrali su se produžeci. Nakon dodatnih 30 minuta, obe ekipe su postigle po gol, te je rezultat bio 3:3, a posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, Argentina je stigla do "boginje".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    19. decembar 2022 | 16:56

    Brate razumem da su smoreni ali 2 prvenstva i dve medalje nije mala stvar. Po meni i srebro treba slaviti!

  • Kole

    19. decembar 2022 | 16:57

    Ako komsije slave 3 kao 1, zasto onda oni ne bi slavili 2 mesto?

  • supergnu

    19. decembar 2022 | 16:34

    Nemoguce, zar nisu trebali da naprave ludilo od proslave kao komsije? 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA