≫ 

Sreća pogledala Divca i Peđu! Sakramento ovaj put ne može da pogreši na draftu (VIDEO)

Izgleda da Kingsi ovoga puta neće imati težak posao prilikom izbora igrača

  • 5

Sreća je, posle dugo vremena, konačno pogledala tim iz prestonice Kalifornije. U noći draft lutrije, Kingsi su, za divno čudo, uspeli da izbegnu katastrofu koja ih već godinama prati. Kraljevi su konstantno bez plejofa već 12 sezona, a za to vreme nisu ugrabili niti jednog igrača koji bi mogao da predstavlja stub tima.

Jedini igrač koji je bio vredan pomena u proteklom periodu, jeste Demarkus Kazins, koji je kao peti pik izabran 2010. godine. Kao što već znamo, u toku prošle sezone, uprava Kingsa ga je poslala u Nju Orleans u sklopu ne baš logičnog trejda.

>>>5 najvećih evropskih talenata koje morate videti na juniorskom turniru Evrolige: Zvezdino čudo i Partizanovo dete iz Reala će dominirati! (VIDEO)

Ovog Juna, Sakramento će imati privilegiju da izabere igrača na draftu sa druge pozicije, dok će ekipa Finiks Sansa birati prva. Ovo je Kingsima najbolja pozicija na draftu još od 1989. godina kada su sa prvog mesta izabrali Pervisa Elisona. 

Ide u Finiks ili sakramento: Luka Dončić će biti prvi ili drugi pik na draftu Foto: Profimedia/Zuma Press - News

Treba biti realan i reći da loša sreća prilikom draft lutrije nije izgovor za promašaje od pikova kao što su Jorgos Papajanis, Džimer Fredet, Nik Stauskas, Tomas Robinson i Ben Meklmor.

Dobre vesti za Kingse na ovom draftu su da oni ne moraju da učine apsolutno ništa. Sve što zapravo treba da urade, jeste da izaberu igrača kojeg Finiks ne izabere. Finiks će, gotovo sigurno, kao prvog pika izabrati Luku Dončića ili Deandre Ejtona. 

Sa kvalitetima mladog Slovenca smo svi vrlo dobro upoznati. Američki stručnjaci ga opisuju kao hibrida plejmejkera i krila. Uzimajući u obzir da je Igor Kokoškov preuzeo klupu Sansa, vrlo je verovatno da će Dončić završiti kod svog selektora.

Ukoliko se to dogodi, Sakramentu preostaje lak posao da izaberu mladog centra sa univerziteta Arizona, Denadre Ejtona, koji važi za njaboljeg centra na predstojećem draftu. Momak sa Bahama je visok 216 centimetara i poseduje impozantne fizčke sposobnosti, koje u kombinaciji sa njegovom visinom, deluju zastrašujuće.

>>>Durent driblingom osramotio Hardena, ali je Hjuston bio silan protiv šampiona (VIDEO)

Po sredi je naizgled teška dilema za upravu Finiksa, ali ne i za Vlade Divca i Peđu Stojakovića, koji su na pozicijama genralnog menadžera i njegovog asistenta u ekipi Sakramento Kingsa. Koji god igrač od ove dvojice pomenutih završi u Kaliforniji, biće kamen temeljac oko koga će se graditi tim u budućnosti. 

Ostaje nam da sačekamo noć 21. juna u "Barclays Center"-u u Bruklinu i vidimo koga su Kingsi izabrali.

VIDEO: Pogledajte ekskluzivan intervju sa Bogdanom Bogdanovićem u Sakramentu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dežurni mrgud

    17. maj 2018 | 18:10

    Možda konačno i od njih bude nešto...

  • realno

    17. maj 2018 | 20:20

    Divac ne zna da sastavi ekipu...Minesota isto bila očajna pa okupila Levina, Wigginsa i Townsa...pa Sixersi isto pa skupili Embiida i Simmonsa...A ovaj već par godina kao da namerno pokušava da dobije rvi pick na draftu...

  • nscz

    17. maj 2018 | 18:00

    Pisete kao da je sve zavrseno. Ko vam garantuje da Kokoskov iako mu treba centar nece ipak birati Doncica?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA