Predsednik KK Partizan odgovorio čelniku Mornara: Bez pritisaka, ponašajmo se sportski!

Ostoja Mijailović smatra da takmičenje treba da se održava na sportskim osnovama bez pritisaka na čelnike lige

  • 10

Nakon odigranog 14. kola u ABA j.t.d. ligi, i komentara prvog čoveka KK Mornar, Đorđija Pavićevića, kojim se u pitanje dovodi regularnost pobede Partizana nad istoimenim klubom, kao i regularnost uslova u kojima je utakmica odigrana, predsednik KK Partizan NIS, Ostoja Mijailović obratio se saopštenjem.

- Prema odluci disciplinskog sudije, Partizan NIS je za utakmicu koja se igrala 05.01. bio kažnjen igranjem pred praznim tribinama, izuzev partera 4, partera B, bele lože, VIP lože i plave lože, koje su prema spomenutoj odluci bile otvorene. Zbog toga, sa čuđenjem konstatujem da prvi čovek Mornara nije imao pravu informaciju ili nije do kraja pročitao odluku disciplinskog sudije

- Koristim priliku da podsetim javnost zbog čega je klub bio kažnjen i da je neprimereno ponašanje publike na meču Partizan NIS – Cedevita, zapravo bila reakcija na pojedine sudijske odluke. Nakon utakmice, klub se nije tim povodom oglašavao, već je prihvatio ishod utakmice koja je za Partizan bila od izuzetno velike važnosti, kao i potom izrečenu kaznu.

Foto: Marko Jovanović

- U ime KK Partizan NIS pozivam sve klubove da ne vrše pritisak na sudije i sudijsku organizaciju jer je podrška Istoku Remsu i sudijskoj organizaciji data od strane svih klubova na Skupštini ABA j.t.d. lige

- Istovremeno, koristim priliku da konstatujem kako je stil obraćanja javnosti od strane Đorđija Pavićevića veoma prepoznatljiv, ali i da izrazim nadu da će se i gospodin Pavićević i njegovi savetnici, u nastavku šampionata uzdržavati od pritisaka ove vrste.

- Ovim obraćanjem, ne želim da osporim ničije pravo na žalbu, niti želim da prejudiciram eventualni ishod iste, ali još jednom pozivam sve klubove da se ponašaju u skladu sa sportskim načelima, čvrsto uveren da je pobeda Partizana u 14. kolu ABA j.t.d. lige, nesporna.

- Želim da ovom prilikom čestitam igračima i stručnom štabu KK Mornar na odličnoj igri koju su prikazali u subotnjem meču i zahvalim im se na fer i sportskom ponašanju - navodi se u saopštenju Mijailovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    8. januar 2019 | 14:58

    Sudije opet krenule gurati partizan bez njihove pomoci nikad nisu mogli nista ni napraviti

  • Putin R.S

    8. januar 2019 | 16:56

    Ajde, sada je sve ok, a protiv Macve je FK Patlidzan trazio ponavljanje utakmice. Koji licemeri.

  • Dis

    8. januar 2019 | 16:32

    Pa ako hocemo posteno sudije su nas pogurale.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA