Tomić posle poraza Zvezde: Kao da smo igrali protiv Golden Stejta!

Zanimljvo poređenje trenera crveno-belih, ali samo za partiju u prvoj četvrtini

  • 3

Loše prvom poluvreme, odnosno očajna prva četvrtina, bili su glavni razlozi poraza Crvene zvezde od Unikahe u okviru 2. kola Evrokupa!

Crveno-beli su izgubili rezultatom 79:74, gubili su sa čak 18 razlike, ali su na pet sekundi do kraja imali šut za produžetak. Šut koji je promašio Reglend.

- Bila je ovo dobra utakmica za gledanje, interesantna, sa dosta uzbuđenja, Unikaha je rano povela, uspeli smo da se vratimo u utakmicu, i na tome čestitamo mojim igračima, ali samo na onome što su uradili u drugom poluvremenu. U prvoj četvrtni moji igrali izgledali su kao da protiv sebe na terenu imaju ekipu Golden Stejta. Tako je izgledao naš tim na početku ove utakmice., i to ne mogu da shvatim, zašto je bilo tako - rekao je trener crveno-belih Milan Tomić i dodao:

- Ali u drugoj četvrtini, i posebno drugom poluvremenu kontrolisali smo igru. Nedostajao je taj jedan mali detalj jedan šut, jedan skok. U drugom poluvremenu igrali smo onako kako je trebalo da odigramo celu utakmicu. Idemo dalje, ovo je jedan poraz, čekaju nas naredne utakmice.

Dve važne trojke u finišu meča pogodili su i Filip Čović i Ognjen Dobrić.

Arhivska fotka Filipa Čovića Foto: Marko Jovanović

- Ne možete protiv ovakvih protivnika igrati 20, 25, 30 minuta, morate da igrati svih 40 skoncentrisano, kako smo se dogovorili, kako smo pričali, kako smo se pripremali. Da dodam nije dovoljno ni da igrate 39 minuta dobro protiv ovakvih ekipa. Imali smo puno grešaka u svim segmentima igre, napadu i u dobrani, veliki faktor je 17 izgubljenih lopti, ali bilo je mnogo stvari koje nismo dobro radili, pogotovo za ovakav meč - rekao je plej Zvezde, dok se Dobrić nadovezao:

- Loše otvaranje utakmice je razlog ovog poraza, Unikaha je dobra ekipa, znali su da odbiju i nalet . Imali smo smanjenu rotaciju na poziciji centra, nije bilo Cirbesa, u rotaciji smo imali Odža i Ristića, a svaki igrač u ovom timu je važan. Ponavljam, odigrali smo loše prvo poluvreme, posle smo zaigrali kako znamo, ali taj početak je odlučio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joakim

    9. januar 2019 | 09:48

    Posteno izgubili pa sta.Kad JSD izgubi samo kme kme kme kriv ovaj kriv onaj.Zvezda iz svakog poraza izlazi jos sloznija i jaca to je razlika izmedju nas.🇷🇸Zvezda❤️👍

  • КК цз

    9. januar 2019 | 11:18

    Звезда је тимски одиграла на 40% могућности....соло или појединачно нико није пребацио 60% онога што може, осим Стратоса...( умало да заборавим, чувени плеј је одиграо на 100% својих могућности али његов лимит је толики колико је и одиграо)...зато и није страшан и обесхрабрујући овај пораз...е сад Томе ти види с њима како и због чега већина играча "шета" од сјаја и очаја...у кратком временском периоду...да се изгуби утакмица може и то није смак, али "нестабилност" оволика не би смела да буде присутна...како год, ја и даље верујем да звезда иде сигурно у следећи круг овог такмичења...

  • Kk idea Zagreb

    9. januar 2019 | 09:14

    Gde su komentari iz predgradja,kada Partizan igra obicno bude stotinjak njihovih komentara 😁😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA