≫ 

Niko nikad kao Klej, ispisana je istorija NBA lige! Bek Voriorsa pogodio deset trojki iz prvih deset šuteva! (VIDEO)

Šampion pregazio Lejkerse, bek gostiju odigrao meč za pamćenje

  • 2

Košarkaši Golden Stejta, od skora sa Demarkusom Kazinsom u petorci, deluju zastrašujuće po rivale. 

To su na svojoj koži osetili i oslabljeni Lejkersi (povređeni Rondo, Bol i Džejms), koji su u Los Aneđelesu pretrpeli bolan poraz, doduše ne toliko težak na kraju koliko je mogao da bude da su gosti igrali "punim gasom" u poslednjoj četvrtini - 130:111.

Centralna figura utakmice bio je Klej Tompson, ušao je šuter gostiju u dobro poznat napadački ritam, i za samo tri četvrtine ubacio je 44 poena - trojke je šutirao 10/11!

To je ujedno novi rekord NBA lige - niko pre Tompsona nije ubacio prvih deset trojki.

Klej je šutirao kao u transu, pred kraj treće deonice bio je bez promašaja posle deset ispaljenih trojki, a savršen učinak pokvario je poslednjim hicem posle čega ga Stiv Ker nije više ni uvodio u igru. Nije bilo ni potrebe za tim, pošto su Voriorsi do tada akumulirali 25+ poena razlike...

U trećoj četvrtini Golden Stejt je izrešetao koš Lejkersa sa 45 poena!

Pogledajte neverovatno šutersko izdanje Tomspona protiv u "Stejplsu".

Stef Kari i Kevin Durent su ostali ispod svog uobičajenog napadačkog učinka, s tim da se plej Golden Stejta "proslavio" i jednom zaista komičnom sekvencom: u pokušaju da zakuca u kontri Kari se okliznuo i pao, a pošto se pridigao i dobio loptu od Iguadale, promašio i čitav obruč u šutu za tri.

Kari je utakmicu završio sa 11 poena (2/10 za tri), Durent je dodao 20, Kazins 8, a upisali su se svi igrači kojima je Ker dao šansu.

Uprkos dobroj igri i više nego rutinskoj pobedi, trener gostiju Stiv Ker imao je primedbe na ponašanje pojedinaca, pa je tokom jedne pauze ušao u verbalni duel sa Džordanom Belom, a ovaj mu nije ostao dužan.

U Filadelfiji, Džejms Harden je imao još jedno veliko veče, 20. utakmicu zaredom je ubacio 30+ poena (dao 37), međutim njegov Hjuston je pretrpeo debakl - 121:93.

I bez Džimija Batlera, Fila je demonstrirala silu, izdominirala predvođena Embidom koji je "gurao" domaći sastav sa 32 poena, usput i stigao da se "pokači" sa Hardenom pred kraj poluvremena.

Bila je to samo prva od tri situacije koje su definitivno obeležile samu završnicu poluvremena i podigle tenziju. Embid je najpre nogom zakačio bradonju dok je ovaj bio na zemlji, a situacija se "zakuvala" nedugo potom, kada je i Kori Bruer isprovocirao lidera gostiju, a ovaj ga udario i zaradio ličnu grešku.

Konačno, pravi delirijum u hali je nastao pošto je Embid udario monstruoznu blokadu Hardenu u kontri...

U ta tri poteza praktično staje opis čitave utakmice - apsolutna kontrola igre i autoritet File, i nemoć gostiju, uprkos još jednoj poenterski potentnoj partiji prvog strelca lige.

Embid je na kraju, u razgovru sa novinarima, poručio zašto je bio posebno inspirisan zbog duelom protiv Hardena.

- Obožavam da igram protiv igrača za koje vi (novinari) kažete da su bolji od mene - bez dlake na jeziku je, kao i uvek, bio kamerunski centar.

- Želim da se borim uz svoje igrače. Kakva god je situacija, tu sam, uz njih - dodao je Embid.

Rezultati

Boston - Majami 107:99

Filadelfija - Hjuston 121:93

Juta - Portland 104:109

Los Anđeles - Golden Stejt 111:130

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA