≫ 

Čović je u pravu: KSS ne postoji, jer bi u suprotnom Zvezda već bila kažnjena!

I dalje se niko iz Saveza ne oglašava posle napuštanja podijuma od strane crveno-belih

  • 80

"Samo da nam ovo povlačenje ekipe sa postolja ne navuče lošu karmu kao Hrvatima 1995. u Atini" - glase komentari navijača Zvezde po forumima posle skandalozne odluke da ekipa crveno-belih da odu iz Čaira posle finala Kupa Radivoja Koraća bez preuzimanja srebrnih medalja.

Igrači Zvezde nisu ni davali izjave, niti se trener Milan Tomić pojavio na konferenciji za medije, već je samo Nebojša Čović održao vanrednu konferenciju na kojoj nije dozvolio novinarima da postavljaju pitanja.

On je tom prilikom optužio sudije za krađu u finalu Kupa i poručio je da KSS ne postoji!

- Radi se o sistemskoj krađi, vraćamo se u vremena u kojima znamo šta se dešavalo. Mogli ste da vidite, KSS ne postoji! To je skup ljudi koji su zalutali. Pogledajte ložu, da li je sedeo jedan predstavnik Zvezde - rekao je Čović.

- Što se tiče suđenja, Belošević je tendenciozno i vrlo lukavo potkradao Crvenu zvezdu, na kraju je završio posao. Čist faul u napadu nije sviran. Pre toga, nagradio ih je sa dva bacanja kada je isteklo vreme, nisu preneli loptu, na kraju Obrknežević svira nešto što se u košarci uopšte ne svira - besan je bio Čović.

Ostoja Mijailović u loži Čaira uz Dejana Tomaševića, Predraga Danilovića i Aleksandra Đorđevića; Foto: MN Press

Njegova rečenica za KSS se ispostavlja kao tačna, jer u suprotnom bi Savez reagovao na sraman potez i povlačenje ekipe pred dodelu medalja i Crvena zvezda bi bila ozbiljno kažnjena, a do sada se niko nije oglasio, a pitanje je i da li će.

Čović je ovim potezom kaznio i igrače Zvezde, jer oni su ipak te medalje zaslužili i osvojili. To što ih je do najsjanijeg odličja delila jedna lopta... to je sport.

Da li bi se povlačila ekipa da je Cirbes ostao na Lendejlu, umesto Berona (što je jedno od glavnih pitanja za trenera Tomića) u poslednjem napadu i sprečio ga da postigne poene za pobedu, a Zvezda kasnije u produžetku osvojila Žućkovu levicu? Nismo uvereni da bi tako bilo.

Zato je Čovićev potez naišao na osudu mnogih navijača Zvezde, koji smatraju da je ovaj potez narušio ugled kluba, ali i nepotrebno podigao tenzije u srpskoj košarci, iako je delovalo da je situacija mnogo normalnija i u okvirima sporta.

Grobari u Nišu; Foto: MN Press

Delije u Čairu; Foto: MN Press

Imali meč pun drame, ali bez nesportskih poteza i tenzija. Na kraju je jedna lopta odlučila pobednika.

Na kraju je ona bila na strani Partizana, a mogla je da prevagne i na stranu crveno-belih. Možda ćemo u sledećem derbiju, koji bude odlučivao o Evroligi, ili onaj o tituli u Srbiji, ponovo imati neku diskutabilnu odluku, koja bi mogla da prelomi meč.

Partizan sada ima iste argumente da, ukoliko im se nešto slično ne svidi, takođe napusti dodelu medalja i takvu situaciju možemo da imamo u nedogled. Zato KSS tu mora da preuzme odgovornost i da reaguje, a ne da se zaista čelnici Saveza ponašaju kao da on ne postoji i da u srpskoj košarci gledamo rasulo i anarhiju.

Pozitivan primer u svemu ovome može da bude podsećanje kako je to uradio Duško Vujošević, koji je posle prekida Partizanove trinaestogodišnje dominacije u Srbiji naterao svoje igrače da prime medalje za drugo mesto, kao i da aplaudiraju rivalu dok su primali medalje.

Na kraju, ako KSS ne postoji, kao što Čović kaže, kako će Zvezda reagovati na to da njeni igrači treba da brane boje reprezentacije, koju vodi KSS. A to je već sada za predstojeće duele protiv Estonije i Izraela u poslednjem FIBA prozoru i odlučujućim utakmicama za Mundobasket.

VIDEO: Vanredno obraćanje Nebojše Čovića posle finala Kupa Radivoja Koraća

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan S.

    18. februar 2019 | 18:36

    Ne može Zvezda da bude kažnjena, zato što je pokradena.Kazne zaslužuju samo sudije, koje su onako sramno odsudili finale i pomogle Partizanu da nezasluženo pobedi.To što se nisu pojavili na podijumu za medalje je njihovo legitimno pravo.To je simbolični znak protesta protiv sudija, koje su svojim odlukama bukvalno pokrali Zvezdu i sprečili da bolji tim osvoji KRK.

  • AHAB

    19. februar 2019 | 12:55

    SVAKA REČ NA MESTU,ŠTA VAM NIJE JASNO? ONO NA ČOVIĆU,MOŽDA NE BI BIO FAUL JEDINO U HOKEJU...A ONAJ BERONOV FAUL SVAKI NORMALAN ( nepristrasan ) SUDIJA,NE BI SVIRAO,NEGO PUSTIO DA ODE U PRODUŽETKE,RADI SVEOPŠTEG UŽIVANJA....I JEL VAM JOŠ UVEK NIJE JASNO....A SASTAV LOŽE BI JA JOŠ GORE PROKOMENTARISAO,MOGLI SU I DRESOVE DA OBUKU SVI....I OPET ČOVIĆ NE ZNA ŠTA PRIČA? NEĆE BITI,TOPALOVIĆI...NEGO,LOPATE U RUKE,PA NA LEŠĆE,ORLOVAČU....JER,TO STE VI....RADNICI J K P

  • Damir

    18. februar 2019 | 17:48

    Sve sto je Covic rekao je tacno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA