≫ 

Milutinov zakucao Izraelce pa poručio: Sale će na leto biti na većim mukama nego mi! (VIDEO)

Orlovima slede pripreme za Mundobasket, biće ovo dugo leto

  • 3

Centar Srbije Nikola Milutinov kaže da će selektor Srbije Aleksandar Đorđević na leto biti na mukama. Srbija je u oslabljenom sastavu uspela da pobedi Izrael u poslednjem meču kvalifikacija 97:76 i plasira se na Svetsko prvenstvo u Kini.

Milutinov je Izraelcima ubacio deset poena za 15 minuta na parketu i imao je tri skoka.

- Pre svega, odlično smo odigrali, mislim da su i navijači uživali i drago mi je da smo ostvarili cilj i otišli na SP. Zaslužili smo. Treba jedna ovakva reprezentacija da bude deo Svetskog - rekao je Milutinov posle Izraela.

Iako veruje u tim, pokazao se kao veliko pojačanje u trećoj četvrtini kada je svojom energijom i snagom u reketu zaustavio nalet rivala.

- Mislim da imamo dovoljno jaku reprezentaciju i da nismo Lučić i ja došli, da možemo da pobedimo svakog. Iskreno nisam imao poteškoće pred ovu utakmicu jer sam verovao da možemo dobiti pogotovo zbog domaćeg terena - objašnjava centar Olimpijakosa.

Milutinov je upitan i za to da li ga je Miroslav Raduljica naučio neku reč na kineskom jeziku.

- Nije još ništa na kineskom, ali ima prilike, ima vremena - kaže Milutinov.

Tek je stigao u tabor reprezentacije pa nije imao vremena da se dovoljno pripremi što se taktike tiče.

- Bilo mi je teško da se pohvatam sa akcijama, nije bilo lako da za jedan dan i jedan trening uhvatim odbranu, napad. Nije bilo lako, ali je bilo lepo i bilo mi je drago što sam bio deo reprezentacije u ovoj utakmici - naglasio je Nikola i odgovorio na pitanje da li se i nadalje vidi u timu pod grbom orla.

- To je više pitanje za Saleta, ali ja bih voleo. Imamo mnogo igrača pogotovo kad leto dođe i kad svi budu sposobni da igraju, veće će biti muke na Saletu nego na nama.

Prokomentarisao je i sistem kvalifikacija u kojima se ne zna ko kada može da igra košarku za nacionalne timove i zaključio da je jedino u ovom trenutku važno što Srbija ide na Svetsko prvenstvo.

- Pritisak javnosti je na nama, igračima kojima klubovi ne dozvole da igramo, a neki ljudi ne razumeju to i kakva je situacija, ali dobro, završilo se sve i na kraju smo na SP, što je najbitnije - objasnio je Milutinov.

VIDEO - Milosavljević o velikoj pobedi nad Izraelom: Ma gde je bilo lako...

(MLJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    24. februar 2019 | 19:18

    Одлична игра и честитке нашој репрезентацији. Чуди ме и врло непријатно ме изненадила публика у дупке пуном пиониру атмосфера ко у позоришту. Па где су сад ти гробари и дилеје( делије😀) да подрже нашу Српску селекцију ако су они уопште Срби? Да је којим случајем играла селекција титове сфрј они би направили импресивну атмосферу

  • dragan

    25. februar 2019 | 10:00

    Zašto samo iz Fenera,nepuštaju igrače za Srbiju.Zna li neko razlog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA