≫ 

Podgorička "legija stranaca" nije dobra! Ako Budućnost ne osvoji ABA sezona je propala: Vujošević o favoritima za prsten i šampionu Jadrana

Budućnost je sebe dovela u apsurdno tešku situaciju osvajanjem ABA lige

  • 13

Bivši trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je reprezentacija Crne Gore prošla na Mundobasket jer se ponašala kao tim i smatra da je sezona za Budućnost propala ako opet ne osvoji ABA ligu.

- Za to su zaslužni igrači, treneri, rukovodstvo. Upravo je ta osobina, skladne i jake celine, od njih napravila tim. A to što su tim, više nego ostali, im je upravo i pružilo šansu da naprave rezultat bolji nego ostali - kazao je Vujošević za Arenu, a prenosi CDM.

On je istakao i da je selektor Crnogoraca Zvezdan Mitrović već napravio ozbiljnu karijeru, te da se seća perioda kada su zajedno bili u Budućnosti. Govoreći o podgoričkom timu, Vujošević kaže da je prošao kroz turbulentnu sezonu od osvajanja ABA lige i da više nije favorit za osvajanje.

Veruje da su šanse između Crvene zvezde, Cedevite, Budućnosti i Partizana podeljene, te da je Budućnost sebi samo odmogla prošle godine.

- Budućnost je osvajanjem ABA lige, apsurdno, došla u tešku situaciju. Igrači koji su osvojili prvenstvo nisu bili kvalitet da iznesu Evroligu, takva je procena napravljena i verovatno je tačna. Ti igrači su, opet, imali neki skriveni kvalitet u velikoj borbenosti, timskoj psihologiji, velikoj motivaciji.

Kad su na njihova mesta dovedeni stranci, počeli su da se dešavaju problemi. A pre svega, izgubili su domaće prvenstvo prošle godine. Potom, na leto dovedeni stranci su počeli da se ponašaju kao neko ko čašćava svojim prisustvom, za velike pare.

Gledali su na domaće igrače sa neke visine, "mereći" im objektivne kvalitete, ne shvatajući da to nije sav kvalitet tih igrača. I ne shvatajući da su ti igrači bili zaslužni za osvajanje ABA titule - kaže Vujošević.

Čuveni trener je vođenje takve ekipe kao legije stranaca veoma teško i uporedio je to sa Makabijem.

- I jako je teško od takve ekipe napraviti skup onih koji su spremni da se žrtvuju na terenu. Sa naknadnom pameću, mislim da je bolja opcija bila ona iz prošle sezone, gde su bili stranci prosečnog kvaliteta ali pozitivne ličnosti. Ovako se nije dobro prošlo u Evroligi. Pogotovo ako se ne osvoji ABA liga, sezona će biti skupa… Bojim se, sasvim propala - kazao je Vujošević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    14. mart 2019 | 17:51

    "Чувени тренер" само државног пројекта. Него, шта рече ономад, ко је крив за рат? Кога ти осуђујеш и прозиваш?

  • brana

    14. mart 2019 | 18:00

    Dulo ti si svakako propo'!Što se kaže ko damu kroz pocepane ćega!

  • Lik

    14. mart 2019 | 19:52

    Šta ovaj opet mudro drobi? Baš me ... za tim iz tvoje države.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA