≫ 

Dirku se svi klanjaju, prestigao je i Čembrlena, ali Luka je priča za sebe - Slovenac novi Dalasov rekorder! (VIDEO)

Dalasovi Evropljani obeležili NBA noć uprkos porazu Mevsa

  • 1

Dalas se još jednom poklonio legendarnom Dirku Novickom (40), koji je svoj košarkaški opus zaokružio novim neverovatnim ostvarenjem: postao je šesti najefikasniji igrač u istoriji NBA!

Dirk je u porazu od Nju Orleansa nakon produžetka (129:125) ubacio osam poena, a četiri su mu bila dovoljna da na večnoj listi prestigne Vilta Čembrlena (31.419), pa su sada ispred njega samo Karim Abdul Džabar, Karl Meloun, Kobi Brajant, Lebron Džejms i Majkl Džordan.

- Bio sam strpljiv, čekao sam priliku i bio spreman, prebacio sam ga (čuvara Kendrika Vilijamsa) kao milion puta do sada. Dobro je što su ta dva prva šuta ušla - rekao je posle meča Novicki.

Luka Dončić čestita Dirku, iza je Tim Hardavej Foto .Tanjug/Ap

Uz Dirka, utakmicu je obeležio je i neverovatni Luka Dončić sa još jednom partijom dostojnom velikog šampiona - Slovenac je u poraz ugradio njegov peti "tripl-dabl", 29 poena, 13 skokova i 10 asistencija, i tako postao prvi Dalasov "ruki" sa tim brojem dvocifrenih brojki u tri statističke kolone.

Ipak, sve to na kraju nije bilo dovoljno za prevagu protiv Pelikana u čijim su redovima briljirali Džulius Rendl sa 30 poena i Efrid Pejton sa 19 poena, 10 skokova i 11 asistencija - za peti uzastopni "tripl-dabl"!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo

    19. mart 2019 | 08:24

    Cestitke Dirku, cestitke Luki! Cestitke i Elfridu Pejtonu, 5-i tripl dabl u 5 meceva !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA