≫ 

NBA SPEKTAKL: Portland i Denver igrali 4 produžetka, Jokić tragičar u poslednjim trenucima (VIDEO)

Srbin upisao tripl-dabl, ali je bio nevidljiv kada je bilo najpotrebnije * U polufinalu Istoka Milvoki je dobio Boston i poveo sa 2:1 u seriji

  • 24

Spektakl, ali u pravom smislu te reči, priredili su košarkaši Portlanda i Denvera u trećoj utakmici polufinalne serije Zapadne Konferencije NBA lige! Igrali su čak četiri produžetka, većina igrača do granice iznemoglosti i domaćin  je, na kraju, poveo sa 2:1 u pobedama - 140:137!

Zvuči pomalo neverovatno, ali poslednji put smo četiri produžetka u plej-ofu videli davne 1953. godine na meču između Filadelfije i Bostona.

Portland je meč rešio na svežinu, jer su u poslednjoj deonici imali raspoloženoj Rodnija Huda koji je vezao sedam poena. Od toga je bila i ona trojka za 138:136 na 17 sekundi do kraja.

Nikola Jokić je jedan od tragičara Denvera, iako je upisao novi tripl-dabl. Srbin je u poslednjim trenucima četvrtog produžetka promašio jedno slobodno bacanje i Portland je na taj način ostao na 138:137, a zatim je Set Kari ubacio dva penala za kraj.

Takođe, Jokić je za sve četiri produžetka zabeležio samo tri poena. Na kraju - 33 poena, 18 skokova i 14 asistencija, dok je na terenu proveo 65 minuta!

Što se tiče Jokića još, vredi pomenuti da je tokom meča ispoljavao i znake nervoze. Kantera je nešto jače udario ramenom ispod koša, dok u produžecima umalo nije dobio isključenje posle udaranja Lilarda u predelu vrata.

Džamal Marej je imao 34 poena i devet skokova, ali se ni on nije video u poslednja dva produžetka gde su Denver vukli Barton i Milsap. Prvi j eimao 22 poena i devet skokova, drugi 17 poena i 13 skokova. Haris je ubacio 13, a Bizli 11 poena.

Što se tiče Portlanda, Mekkolum je ubacio 41 poen i imao osam skokova. Lulard je dodao 28 poena, osam asistencija i šest skokova, a junak Rodni Hud je meč završio sa 19 ubačenih poena. Od čega onih sedam , pomenuili smo već, u poslednjem produžetku.

Kanter je takođe bio dvocifren sa 18 poena i 15 skokova, a 15 poena dodao je i Harkles.

>>> Golden Stejt je oba meča kod kuće rešio u svoju korist i sa komotnih 2:0 u seriji je otputovao u Hjuston, gde će domaćin večeras pokušati da se vrati u igru. Kec je 1,60, a dvojka na aktuelnog šampiona 2,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Hjuston - Golden Stejt.

U nastavku pogledajte najzanimljivije detalje sa ovog meča:

Milvoki je u trećem meču Istočne Konferencije bio bolji od Bostona rezultatom 123:116 i sada vodi sa 2: 1 u seriji.

Janis je sa 32 poena i 13 skokova bio najbolji u redovima Baksa, Hil je ubacio 21, a Midlton poen manje. Španac Nikola Mirotić je meč završio sa 13 ubačenih poena.

S druge strane, Kajri Irving je ubacio 29 poena. Pratili su ga Tatum sa 20, Braun sa 18, Horford sa 17 i Moris sa 16 ubačenih poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    4. maj 2019 | 09:09

    Kako neko sa 65 min. Igre i tripl-dablom može da bude tragičar utakmice. Bravo Nikola!!!

  • humanist

    4. maj 2019 | 09:03

    Gledao sam utakmicu.Čovek je glava,kičma i rep ekipe.A samo odigrati 68 minuta JEDNE košarkaške utakmice je podvig za sebe.Naša košarka nije NIKAD imala takav kapacitet igrača.Igranje za reprezentaciju ne dovodim u pitanje ovog puta.Predhodni mu ne zameram,niti ću , jer je u međuvremenu kolosalno napredovao.Napred Nidzo genijalčino!!!

  • Bosiljka

    4. maj 2019 | 08:27

    Zasto se samo Jokicu gleda ,,trn u oku,,A sta rade ostali nasi kosarkasi?Pa sta ako nije bio ,,na visini zadatka,,pa ima i on svoje lose momente.Uvek ste spremni da ga kritikujete ali on je ipak CAR.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA