≫ 

Milvoki preslišao Boston za finale Istoka, Kari vodio Voriorse do pobede posle povrede Durenta! (FOTO) (VIDEO)

Baksi su dominirali tokom čitavog susreta i dobili sve četiri deonice

  • 0

Košarkaši Milvoki Baksa plasirali su se u finale istočne konferencije NBA lige pošto su u petom meču u Viskonsinu pobedili Boston Seltikse sa 116:91, i tako sa 4-1 u pobedama prošli dalje.

Prvi put od 2001. godine, Baksi su uspeli da se plasiraju u finale istočne konferencije. Posle uvodne pobede Seltiksa u prvom meču, Janis i drugovi nanizali su 4 pobede i pokazali da će biti ozbiljan konkurent čak i za titulu šampiona ove sezone.

Kada je reč o ovom susretu, Milvoki je poveo 18:7, da bi Boston uzvratio sa 12:0. Ipak, do kraja prvog dela igre, domaći košarkaši su poveli 52:39.

Meč lopta za Nikolu Jokića i Denver u polufinalu Zapada. Večeras u Portlandu (04.30) Nagetsi mogu da zavše posao, a kvota na takav epilog je 2,50. Kvota na keca, odnosno na to da će odlučivati majstorica, je 1,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Portland - Denver

U nastavku viđena je ista slika. Milvoki je potpuno domninirao, pokazao veću želju za prolazak u finale, dok je Boston, na momente delovao potpuno van meča i nezainteresovano za preokret. Koliko su gosti bili inferiorni pokazuje i podatak da su izgubili sve četiri deonice.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Adetokumbo sa 20 poena i po 8 skokova i asistencija, Kris Midlton ubacio je 19 poena, Erik Bledso dao je 18, a Džordž Hil 16. Nikola Mirotić postigao je 10 poena, baš kao i Ersan Iljasova

Sa druge strane kod Bostona, Kajri Irving bio je najefikasniji sa 15 poena. Džejson Tejtum postigao je 14 poena, baš kao i Markus moris.

Baksi će za plasman u veliko finale igrati sa boljim iz duela Toronta i Filadelfije u kojem Raptorsi vode u seriji sa 3:2.

NBA Milvoki Baks Prvi put posle 2001. godine Baksi će igrati finale Istoka; Foto: Tanjug/AP

U drugom meču odigranom u noći između srede i četvrtka, košarkaši Golden Stejt Voriorsa savladali su Hjuston sa 104:99 i tako poveli sa 3-2 u  plej-ofu zapadne konferencije NBA lige.

Od samog starta Voriorsi su nametnuli svoj ritam i relativno lako prvu deonicu rešili u sovju korist 31:17. U nastavku, usledilo je buđenje Raketa koje su uspele da zaustave nalet i dodatno uvećavanje vođstva protivnika do poluvremena.

U nastavku, usledio je blagi pad domaćih košarkaša. Na ruku im nije išla ni povreda Kevina Durenta krajem treće četvrtine, u kojoj se Hjuston potpuno vratio u meč. Do kraja, viđena je neizvesna utakmica u kojoj su Voriorsi imali blagu prednost. Svu odgovornost na sebe preuzeo je Stef Kari, koji je uspeo da nadomesti izostanak Durenta i dovede svoj tim na korak od plasmana u finale Zapada.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Klej Tompson sa 27 poena, pratio ga je Kari sa 25, do povrede Durent je upisao 22.

Sa druge strane, Džejms Harden je bio najbolji kod Hjustona sa 31 poenom, Eron Gordon upisao je 19 poena, dok je Kris Pol zabeležio 11 poena.

Da podsetimo, šesti meč igra se u Hjustonu u noći između petka i subote od 3 sata ujutru po srednjeevropskom vremenu.

VIDEO: Našao je malog migranta na ulici i od njega napravio NBA zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA