Jokić (neopravdano) izbačen iz najužeg izbora, Janis, Harden i Džordž finalisti MVP trke: Dončić kandidat za rukija godine (FOTO)

Trojica igrača koja su najviše pokazala ove sezone su zvezde Hjustona, Milvokija i Oklahome

  • 5

Krilo Oklahome Pol Džordž je uz Džejmsa Hardena i Janis Adetokumba finalista MVP trke za ovu sezonu. Bek Hjuston Roketsa Harden se nada da će odbraniti priznanje osvojeno prošle godine.

Posle očajnog starta Roketsa na startu sezone, Harden je desetinama utakmica u kojima je ubacivao po 30 i više poena lansirao Rakete do plejofa sa četvrtog mesta iza Portlanda, Denvera i Golden Stejta.

U plejofu je stigao do polufinala gde je njegov tim izgubio od Voriorsa 4-2 u seriji. Tokom sezone je imao 36.1 poen, 7.5 asistencija i 5.8 skokova.

Nuggets Thunder Basketball Foto: Tanjug/AP

Džordž se potpuno vratio u superstar formu tokom regularnog dela sezone kada je i odbranu i napad podigao na nivo očekivan još od dana dok je igrao za Indijana Pejserse.

Prosečno je beležio 28 poena i 8.2 skoka i šesti put je za sedam godina bio izabran kao ol-star. Adetokumbo je svoje Milvoki Bakse odveo u finale Istoka i tamo vodi protiv Toronto Reptorsa sa 2-0 u seriji.

Kavaj Lenard nije mogao da ga zaustavi u prve dve utakmice, a jedina utakmica u kojoj je Janis zatajio bila je prva utakmica sa Bostonom i taj meč su Seltiksi dobili.

Baksi za sada u plejofu imaju skor 10-1, regularnu sezonu su završili kao najbolji tim lige sa 60 pobeda i 22 poraza, a Adetokumbo je postizao 27.7 poena, 12.5 skokova i 5.9 asistencija.

Nikola Jokića Foto: Tanjug/AP

Mada nema spora da su sva trojica odigrala fantastične sezone, čudno je kako u izboru nije bilo Nikole Jokića. Denver Nagetsi su u jačoj zapadnoj konferenciji završili kao drugi, uprkos tome što su se mučili sa povredama igrača kao što su Pol Milsap i Geri Heris.

Pored toga, tokom čitave sezone je bilo jasno da Nagetsi nisu ista ekipa sa i bez Jokića na terenu, pa je, mereći po uticaju koji je imao na igru svog tima, srpski centar zaslužio ozbiljnije razmatranje za najuži izbor.

Denver je stigao do polufinala konferencije u kojoj je izgubio "na jednu loptu" od Portlanda u sedam utakmica. Jokić je svoje brojke od 20.1 poen, 10.8 skokova i 7.3 asistencije dodatno pojačao u plejofu. Mada to nije merodavno kada se razmatra regularni deo sezone, ipak ostaje u podsvesti.

U 14 utakmica doigravanja je imao 25.1 poen, 13 skokova i čak 8.4 asistencije u serijama protiv San Antonio Sparsa i Portland Trejlblejzersa. Ako ništa drugo, upisao je kao rezerva svoj prvi ol-star nastup ove godine.

TRENER GODINE, DEFANZIVAC GODINE, ŠESTI IGRAČ I RUKI SEZONE:

NBA Oklahoma Siti Tander Denver Nagets Foto: Tanjug/AP

Kada je reč o ostalim kategorijama, u konkurenciji za najboljeg trenera su trener Denvera Majk Meloun, Klipersa Dok Rivers i strateg Milvokija Majk Budenholzer.

Rudi Gober, Janis i Džordž su i u konkurenciji za najboljeg defanzivca godine, među onima koji su najviše napredovali su Paskal Sijakam, Dianđelo Rasel i Dieron Foks.

Najbolji šesti igrač će biti jedan od trija Lu Vilijams, Domantas Sabonis i Montrezl Herel, dok će najbolji ruki biti Luka Dončić, Trej Jang ili Diandre Ejton. Najbolji u ovim kategorijama biće izabrani 24. juna.

VIDEO - Bogdan Bogdanović pokazao NBA foru na treningu Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markić

    18. maj 2019 | 14:43

    Dok ne bude počeo da igra za REPREZENTACIJU njegov učinak u NBA me neće previše interesovati!

  • Milan

    18. maj 2019 | 14:35

    Ko je taj Jokić,jel on Srbin? Pa ja mislim da nije!!!

  • Haha

    18. maj 2019 | 14:26

    Pa opravdano jokic igra tako 1 sezonu a ovi igraju brutalno godinama a i ubacuju vise piena svaki mec preko 30 dok jokic uvek ide na tripl i cesto ima manje poena da bi nagruvao tripl dabl.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA