Ne želimo dva ABA kluba u Evroligi: Bartomeu objasnio zbog čega će do daljeg samo jedna ekipa iz Regiona igrati elitno takmičenje

Dok se stanje u Regionalnoj košarci ne podigne na viši nivo, Evroliga neće uzimati više do jednog učesnika sa ovih prostora

  • 14
Đorđi Bartomeu Foto: Profimedia/Abaca

Predsednik Evrolige Đordi Bartomeu ugasio je nade klubova Regionalnog takmičenja izjavom da elitno evropsko takmičenje pod svoje okrilje neće otvoriti vrata drugom predstavniku ABA. 

Vodeći čovek organizacije koja okuplja najbolje i najbogatije klubove Starog kontinenta time je praktično stavio tačku na spekulacije da bi, uz Zvezdu, od naredne sezone još jedan klub iz ABA mogao da bude deo najjačeg ranga.

- U ovom trenutku mislim da ne možemo da imamo drugi klub iz ABA lige - rekao je Bartomeu u razgovoru sa medijima u Vitoriji, domaćinu završnog turnira Evrolige.

- Teško je proceniti koji klub odatle ima najstabilniji sistem i najbolju perspektivu za dalji razvoj, jer postoji mnogo uspona i padova u klubovima ABA lige. U ovom momentu, ne postoji namera sa naše strane i razmišljanje da otvorimo drugo mesto za ABA klub u Evroligi.

O eventualnom priključivanju Olimpijakosa ABA ligi, što je takođe tema koja je ustalasala košarkaški region, Bartomeu je ostavio na klubu i ligi da odluče.

- To je do njih (lige i kluba), mi se nećemo mešati šta god oni da odluče. To je nešto što se nas ne tiče.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda

    18. maj 2019 | 15:33

    Naravno kada je samo Zvezdi tamo mesto! ❤⚪❤

  • Zivkoni

    18. maj 2019 | 15:22

    Pa ovo je posledica divljastva milogoraca u trecoj finalnoj utakmici !!!

  • Kako

    18. maj 2019 | 15:15

    Pa cekaj zar nije bilo sve gotovo, bese vest Obradovic podrzao patlidzan hahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA