≫ 

NBA ima novog šampiona, Kavaj i Reptorsi doneli Kanadi istorijsku svetsku krunu! (VIDEO) (FOTO)

Toronto pobedio u gostima Golden Stejt 114:110 za trijumf u finalnoj seriji od 4:2; Dvostruki uzastopni šampioni Voriorsi od kraja treće četvrtine igrali bez Kleja Tompsona koga su izneli iz hale sa povređenim kolenom

  • 23
NBA Finals Raptors Warriors Basketball Foto: Tanjug/Ap

Trećom pobedom u gostima u finalnoj seriji NBA lige, Toronto Reptorsi stigli su do istorijskog osvajanja titule najboljeg tima sveta, prve za Kanadu, i prve za franšizu u njenoj istoriji! Bilo je 114:110 u "Orakl Areni" gde je sve "pucalo" od naboja, neizvesnosti i spektakularne košarke, a na vrhuncu drame Kari je promašio trojku osam sekundi pre kraja za preokret, na 111:110 za Reptorse, a Lenard sa tri bacanja potvrdio veliku pobedu svog tima.

Nije moglo idealnije da se završi po MVP-ja finalne serije, koji je odigrao maaestralno tokom čitavog doigravanja. Utakmicu je završio sa 22 poena, koliko je postigao i "zlatni" rezervista Vanvlit (5/11 za tri), dok su ekipu ka najvećoj pobedi u istoriji kluba najjače "vukli" Siakam i Lauri sa po 26 poena.

Lauri je ubacio četiri trojke iz sedam pokušaja.

Na drugoj strani, podbacio je lider ekipe Stef Kari, ubacio je 21 poen, uz čak osam promašenih šuteva za tri poena (3/11). Ostao je Stef bez goriva, ali i bez pomoći svog "brata po šutu" Kleja koji je na šakama napustio halu krajem treće deonice, što je bio ogroman hendikep po Golden Stejt, jer je do tada "rešetao" i bio najbolji sa 30 poena.

NBA Finals Raptors Warriors Basketball Utučena trojka Voriorsa: Grin, Kazins i Kari Foto: Tanjug/AP

Pogledajte trenutak koji je možda i odlučio šestu utakmicu finala - teška povreda Kleja Tompsona.

Morali su Kleja da iznesu sa terena posle zakucavanja i kontakta sa Denijem Grinom i povrede kolena, kako se čini na prvi utisak.

Nije, kao što je poznato, bilo ni teško povređenog Durenta, pa su "bekap" opcije Voriorsa morale da "ginu" ne bi li vratili seriju u Toronto na "majstoricu".

Istupili su Iguadala sa 22 poena, donekle i Kazins sa 12, Grin je dodao 11 (19sk i 13as), ali izdržali su sve udare novi šampioni i oborili na pleća "osakaćene" sada već bivše prvake, priredili svojim navijačima nezaboravan osećaj trijumfa.

Drugi trofej u karijeri stigao je u ruke Kavaja Lenarda, ima već jedan sa San Antonio Sparsima 2014, ali ovaj će posebno pamtiti, i to u prvoj sezoni posle odlaska iz Teksasa. Trejd u redove Toronta pokazao se kao jedna od najboljih odluka koju je doneo. Šampionski mozaik Reptorsa upotpunjen je zimus razmenom Valančijunasa za Gasola, Španac je svoju ulogu na putu do trofeja perfektno odradio i mada nije blistao u šestoj utakmici (samo 3 poena), dao je veliki doprinos uspehu Kanađana.

Golden Stejt - Toronto 110:114 (32:33, 25:27, 31:26, 22:28)

GOLDEN STEJT: Grin 11, 19sk, 13as, Igudala 22, Luni 6, Kari 21, 7as, Tompson 30, Jerebko, Mekini, Kazins 12, Bogut, Kuk 2, Livingston 6.

TORONTO: Sijakam 26, 10sk, Lenard 22, Gasol 3, 9sk, Lauri 26, 10as, Grin, Pauel, Ibaka 15, Vanvlit 22.

NBA Finals Raptors Warriors Basketball Foto: Tanjug/AP

 
 
 
View this post on Instagram
Drake been waiting a long time for this feeling (via @tsn_official)A post shared by Bleacher Report (@bleacherreport) on

NBA Finals Raptors Warriors Reax Basketball Foto: Tanjug/AP
NBA Finals Raptors Warriors Basketball Foto: Tanjug/Ap

VIDEO: Šta Srbija može u Kini i kako se "kovao plan" da nastupimo u najjačem sastavu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perke

    14. jun 2019 | 07:37

    Veliki sampionski timovi kao sto su GSW i Crvena Zvezda bas nemaju srece ove godine sa povredama glavnih igraca..nama Regland, brat Stratis i evo sada Dobric, a njima Durentula i Klej platili danak bespostednoj muskoj borbi...kad macaka nema, onda se i misevi probude..preko bare neki Toronto uspeo, a ovde KK Proslost i Franjizan pokusavaju da zbace krunu kralju...

  • Petar

    14. jun 2019 | 10:21

    Svetsku titulu? To je titula Amerike i Kanade. Kada budu napravili turnir gde igraju pobednici svih takmicenja onda mozemo pricati o svetskoj tituli. To tako Amerikanci zovu svaku svoju ligu - a nasi novinari eto nasedaju na te fore.

  • Raka

    14. jun 2019 | 07:12

    Bravo za Kanadane. Odlicno su igrali cele sezone.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA