≫ 

Mohamed Faje bez selektora: Rasulo u reprezentaciji Senegala mesec dan pred početak Mundobasketa

Silni problemi za reprezentaciju zvezdinog košarkaša koji još ni pripreme nisu započeli

  • 1
Muhamed Faje Foto: Marko Jovanović

Svetsko prvenstvo u košarci održaće se ove godine u Kini i počinje 31. avgusta. Reprezentacija Srbije se već uveliko priprema za ovaj turnir kao i gotovo sve ostale reprezentacije, međutim takva situacija nije u Senegalu. Oni ne samo da nisu još započeli pripreme nego još uvek nemaju ni selektora.

Zbog svega toga, prvotimac Crvene zvezde i jedan od najiskusnijih igrača afričke selekcije, Mohamed Faje je jako frustriran, kao i ostatak reprezentacje.

-Veliki timovi, favoriti na Svetskom prvenstvu, pripremaju se već nedeljama, a Senegal još nije ni počeo. Kao igrač zbog toga možete samo da budete frustrinani. Sve što je do sada urađeno je poništeno - rekao je Faje za lokalne medije.

Krilni centar podsetio je da se igračima još uvek duguju obećani bonusi od strane savez za plasman na SP. Međutim, ističe da to nije razlog nezadovljstva već to što ne mogu adekvatno da se pripreme za predstojeći Mundobasket.

Muhamed Faje Foto: Marko Jovanović

- Ne govorimo o premijama. Neću se zadržavati na tome, jer mi ovde ne dolazimo da igramo za novac. Već 15 godina sam u nacionalnom timu, tako da sam svestan realnosti. Došao sam da predstavljam svoju naciju i dajem sve od sebe. Međutim, ova situacija je frustrirajuća. U ovom trenutku trebalo bi da igramo pripremne mečeve, jer mi ne idemo na Mundobasket samo da bismo učestvovali, voleli bismo da budemo dobro priopremljeni i da napredujemo u odnosu na velike timove. Trenutno nemamo selektora, ne razumemo, u čemu je problem? Uvek smo se borili kako lavovi na svakom takmičenju, dajemo 200 posto od sebe i uzdignutog čela se vraćamo u zemlju. Ako stvari nastave da idu u ovom smeru, sve je izgubljeno- zaključio je Zvezdin košarkaš.

Svetsko prvenstvo je na programu od 31. avgusta do 15. septembra, a reprezentacija Senegala se nalazi u grupi H sa još reprezentacijama Kanade, Litvanije i Australije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda

    28. jul 2019 | 16:03

    Razumem te, ali ako ne ide batali to i dodji kući. Niko od naših ne igra za Srb. i meni je to super, reprezentacija samo zamara igrača a neretko se povredi neko bez veze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA